Lei av alt styret på kontoret i byen, bestemmer du deg for å endelig åpne brevet du en gang fikk fra din bestefar. Han ba deg åpne det bare hvis du var klar for variasjon og et nytt liv, og nå er denne dagen her. Ut av det grå kontorlandskapet setter du deg på bussen til skogkledde Stardew Valley ved sørkysten.

Hard jobbing

Det er selveste ordføreren som rydder litt opp i huset du ender opp ved. Men herregud som det ser ut! Gården du har arvet er overgrodd og jordene er fulle av steiner. Det er på tide å brette opp armene og gå til arbeid.

Hvis du har spilt Animal Crossing på en Nintendo-maskin, vet du litt om hva som venter. Du har et område du kan forbedre, masse vekster å høste og lokale karakterer å snakke med og gjøre til dine venner. Hver dag blir til natt, og hver dag byr på nye oppgaver. Du bestemmer helt selv hva du vil gjøre, og der ligger litt av magien.

Trenger du noe å spille i helga? Her er tre gode alternativer.

Eventyr i hverdagen

I starten er det lurt å dyrke noe på landområdet ditt. Hver natt kommer nemlig ordføreren og henter med seg alt du legger i en boks ved siden av huset ditt. Igjen ligger pengene han betaler deg. Pengene kan du bruke til nytt utstyr du trenger, eller kanskje du vil oppgradere huset ditt?

I Stardew Valley kan du også utvikle karakteren din slik at du blir flinkere til å dyrke jorda, fiske, finne mineraler og kamp. Det er faktisk mulig å dra på eventyr og kjempe mot kryp i huler og andre steder. Som sagt er alt du ønsker å gjøre opp til deg. Hyggelig musikk og fargerike og vennlige omgivelser gjør at det hele tiden er en vennlig og rolig atmosfære.

Ikke interessert?

Uncharted 4 er årets hittil vakreste spill og har en historie og karakterer som overgår det meste

Kun skyting? Doom har gjenoppstått og er helt fantastisk

FISKETUR: Det handler ikke bare om å rydde mark og pløye jord. Du møter byens innbyggere der du blant annet får en fiskestang du kan bruke på innsjøer og i havet.