Fredag kveld arrangeres minifestivalen «Kill the Silence» på Ludo. Tommy Vandalsvik og Mikal Johansen har samlet et knippe band som skal bryte rocke-stillheten i Harstad. Blant de som skal på scenen er Remi Langseth, som har tatt artistnavnet Jesus Fucking Christ.

– Hver enkelt får tolke navnet som de vil, men for meg handler det ikke om noe religiøst. På samme måte som «Herregud». For meg uttrykker det blant annet sjokk, overraskelse, eufori, avsky og fortvilelse.

– Hva er ditt forhold til Harstad og musikklivet i her?

Som Narvikværing har jeg naturlig nok spilt i Harstad tidligere med andre band, og vi syntes alltid det var kult å komme på besøk til Tommy Vandalsvik og co. Jeg likte meg særlig godt på Nedenom Og Hjem, hvor man kunne drikke shots og bli slått i hodet med en diger dildo av bartenderen.

Langseth føler at folk generelt hører på alt mulig for tiden.

– Band som Kvelertak har gjort skrikevokal litt mer stuerent. Jeg liker jo å blande litt elektro- og hiphop-elementer inn i hardcoren, og får ofte høre den gode gamle «Jeg hører vanligvis ikke på denne type musikk, men...» fra overraskede og fornøyde publikummere. Skrikevokal til folket! sier Langseth og avslutter intervjuet med å si at publikum kan forvente seg en mann, en synth, en laptop, to mikrofoner, og overraskende mye energi til å være så tjukk.

Svensktoppar

Fra Sverige kommer headlineren My Dear Addiciton.

– Det har aldri vært en melodisk metalcore-konsert i Harstad før. Sjangeren består av fengende og melodiøs metal kombinert med synth, og kjennetegner som sagt typisk band fra Sverige, sier Mikal Johansen, som holder svenskene for en knapp favoritt denne festivalkvelden.

My Dear Accidition er klare på at de ønsker å skape en uforglemmelig kveld.

–Det er vår første konsert i Norge, og det er klart vi ønsker å gjøre et godt førsteinntrykk, sier det i en kommentar til Harstad Tidende.

Bandet er kar over at mange knapt har hørt om det, og ønsker å overbevise nye fans og lyttere.

– Musikken vår er et utrykk for håp. Livet kan være tøft, og mange bruker musikken til å løfte seg. Vi ønsker gjennom musikken og teksten å vise at det finnes håp og styrke å hente.

Bandet avslutter intervjuet med å si at det vil gi 110 prosent, og gjøre det til en uforglemmelig konsert.

Finnsnes

I tillegg til disse to bandene, kommer også Freedumb fra Oslo og Screenshot This fra Finnsnes.

- Sistnevnte kommer med store melodier, kraftige vokaler og haugevis av energi på scenen. Bandet har vunnet flere talentkonkurranser, deriblant Buktafestivalens «Buktatalenter», sier Johansen.

Tommy Vandalsvik og Mikal Johansen står bak arrangementet med fire hardtslående band fredag kveld. På tide at også rocken får sin festival igjen, sier de om Kill the Silence. Foto: Øivind Arvola Foto: Photographer: Oivind Arvola