Mine Damer, Harstads beste, vakreste - og eneste damekor følger opp «Sommertid»-konseptet fra i fjor. I år med to konserter i Galleri NordNorge og én på Breistrand grendehus i Skånland.

Progresjon

Vi var til stede på den første av onsdagskveldens to konserter, og et fullsatt galleri ble tatt med på en halvannen time lang musikalsk reise der Halvdan Sivertsen var viet mye tid og plass. Ikke så rart, tatt i betrakning at koret i fjor høst, og med stor suksess, tolket Bodøs store sønn fra storsalens scene. Men på kveldens meny bestående av 20 låter, kunne vi også nyte varmretter fra Paul Simon, Evert Taube og Lou Reed, for å nevne noen.

Årets utgave av «Sommertid» hadde riktignok en del nytt låtmateriale å by på, og Mine Damer leverer bra.

Undertegnede har vært på en del konserter nå, og med fare for å gjenta meg selv, er det til dels betydelig progresjon å spore. Det går på arrangement, men aller mest på vokale prestasjoner, herunder solistprestasjonene. Det er åpenbart at selvtilliten er løftet noen hakk, og alt i alt blir det en fin stund i Galleri NordNorge denne onsdagskvelden i mai.

En bestilling

Men så henger det et aldri så lite ”men” i lufta. Litt smårusk er det å sette fingeren på, men mest påtrengende er likevel følelsen av å ha vært til stede på akkurat samme forestilling før. Javisst er regien fin, men samtidig har jeg en forventning om at et profilert kor på dette nivået skal by meg på en wow-følelse. Blåse meg i bakken med en sommerstorm. Det skjer ikke denne gangen. Nærmest er gjestesolist Jørn Heyerdahl og dirigent og solist Dag Erik Enoksen i sin duett «Bridge over troubled water».

Jeg sier ikke at koret går på autopilot. De går all in, som det så populært heter. Men til neste «Sommertid» bestiller jeg ikke bare billetter. Jeg bestiller også den fornyelsen som skal til for å gi meg det lille ekstra.

SOMMERTID: Mine Damer gjentar suksessen fra i fjor med «Sommertid». Koret leverer på godt nivå, og alt i alt blir det en fin stund i Galleri NordNorge. Det er likevel betimelig å spørre om det blir vel mye gjentakelse. Foto: Kjell Rune Henriksen
DUETT: Dag Erik Enoksen og Jørn Heyerdahl i duett. Foto: Kjell Rune Henriksen
SELVTILLIT: Koret kan vise til stor fremgang under Dag Erik Enoksens kyndige ledelse. Det er åpenbart at også selvtilliten er løftet flere hakk. Foto: Kjell Rune Henriksen