White Ascot Foto: Marius Fiskum

For de som har sett nøye etter, står det "TBA" i luka som viser hvem som skal spille i Nordic Hall fredag 24. juni.

For uinvidde betyr "TBA" To Be Announced - vil bli annonsert. Festspilldirektør Maria Utsi fikk nemlig en avlysning rett før programmet skulle i trykken, og dermed måtte festspillstaben lete opp en erstatter. Nå er det klart hvilket band som skal fylle hullet: Räfven.

Blanding

Det svenske bandet fra Göteborg har gjort seg bemerket med livlige konsertopptredener. Det startet som et omreisende gateorkester våren 2003, men har siden vokst inn i konsertsaler og til festivaler.

Musikken beskrives som folkemusikk inspirert av gyspypunk, kurbitsklezmer og balkanrytmer.

- Det er svett, det kan kjapt bli bare overkropper og det bør koke i Nordic Hall denne kvelden! Vi spår heftig partystemning og at denne kvelden med Räfven blir et av høydepunktene blant årets Nordic Hall-konserter, sier festspilldirektør Maria Utsi.

Hentet erstatter

Festspillene har satt opp en rekke med jazzkonserter, der musikerne er hentet fra landsdelen eller har tilknytning til Nord-Norge. her har konserten ”I de beste familier” med Kjersti Stubø, blitt avlyst på grunn av sykdom. Fra nord kommer det rykende ferske bandprosjektet White Ascot, fra Tromsø.

Bandet beveger seg i et musikalsk landskap med elementer fra jazz, neo-soul, hip hop og elektronisk musikk.

Bandkollegene Adrian Danielsen, Frida Lydia Waits, Kjell Audun Holestøl og Mikael Pedersen Jacobsen møttes på Musikkonservatoriet for tre år siden med en felles interesse for groovy soul. Siden2013 har de spilt sammen og for halvannet år siden begynte de å satse seriøst på bandet. Etter å markert seg i Tromsøs musikkmiljø, har White Ascot spilt på festivaler som Nordlysfestivalen, Barentsjazz og Sørøyrocken. Mandag 20. juni spiller det på Festspillklubben.