Spør du meg er det er få helter som er kulere enn Indiana Jones. Mellom utforsking av jungler og ruiner, sjekking av damer og jakt på skatter venter onde skurker og ville actionscener. Da er det kanskje ikke rart at også Uncharted-serien har blitt så populær. Gi hovedpersonen Nathan Drake hatt og pisk, og du har egentlig Indiana Jones.

I går kom endelig Uncharted 4 - A Thieves End til Playstation 4. Spillet har blitt utsatt en rekke ganger, men endelig er den populære serien tilbake. Dette er et av årets mest etterlengtede spill, og ventetiden var absolutt verdt det.

Halvskurk

Hovedpersonen er Nathan Drake, ikke akkurat mors beste barn. Der Indiana Jones ville ha skattene i museum, har Nathan ingen problemer med å plassere det han finner på sine arkeologiske ekspedisjoner i egen lomme. Nå er imidlertid eventyrtiden forbi. Han har fått seg dame og tjener pengene på lovlig vis. Helt til broren hans banker på døra.

Sam Drake hadde ingen trodd at skulle dukke opp, i alle fall ikke Nathan. Han så Sam falle fra en klippe og har trodd han var død i 15 år. Men nå er han tilbake, og får han ikke penger raskt, vil en narkobaron putte han under torva der de fleste uansett tror han hører hjemme. Eventyr venter, og vi sendes på skattejakt til Sør-Amerika, Afrika, Skotland og andre spektakulære steder.

Fantastisk

Starten er merkelig uinspirert, men snart er du i de flotteste omgivelsene du har sett i et spill. Madagascars sletter og fjellstrøk er helt sjukt fine mens Skottlands klipper ruver majestetisk. Da er det litt synd at spillet oppfordrer deg til å rase gjennom handlingen og de imponerende stedene. Det er mye fint å se på, men det er ofte lite å gjøre på de plassene du besøker.

Da liker jeg Tomb Raider-seriens måte å gjøre ting på bedre. Der er det gjerne noe å finne i hver krik og krok, men det er ikke Uncharteds stil. Her skal du se på, bli imponert og dra videre til neste store scene. Greit nok. Dette er fast food i spillform. Og det smaker godt.

Mye klatring og utforsking venter. Av og til må du også skyte litt, og det er kanskje spillets svakeste punkt. Da er det kulere å snike seg innpå fiendene. Foto: Naughty Dog
Til tider er det som å spille en interaktiv storproduksjon fra Hollywood. Foto: Naughty Dog