Hvert år setter Harstad Kulturskole opp en danseforestilling i Kulturhuset. I år foregikk det i Lillesalen som var en perfekt aren for de små ballerinaene.

130 barn og ungdom

I løpet av helga fikk 130 barn og ungdom fra gruppene klassisk ballet, dansemix og barnedans vist frem hva de har øvet på siden januar. Det var en flott forestilling vi fikk presentert der danseelevene fikk vist frem hva de har øvet på.

Vi fikk presentert eventyret slik vi kjenner det, Snøhvit som spiste det giftige eplet som dronningen hadde forhekset og prinsen som vekket Snøhvit med ett kyss. Her var forestillingen krydret fantastisk flott dans med prinser, dverger, sommerfugler, duer, kaniner, snøfnugg, blomster og blå fugler fra de forskjellige dansegruppene ved Kulturskolen.

Klassisk dans

Med utgangspunkt i eventyret har koreografene ved Kulturskolen Iryna Bengs og Julieta Gadzhonova satt sammen en forestilling der eventyret fortelles og danses i en tradisjonell og klassisk utgave med en morsom vri.

- Vi prøver å være mest mulig morsom å barnslig og gjøre det mest mulig forstående for barna og gi dem en fin opplevelse som skaper gode minner de kan se tilbake på sier Julieta.

Barnedansgruppa rullerer på de tre forestillingene slik at alle fikk være med og vi har laget alt av kostymer og scenografi selv. De minste er 4 år og de eldste er 18 år. Og, forresten har Prinsen bursdag idag avslutter Iryna Bengs med å nevne.