Engegårdkvartetten gjester Harstad på Valentinsdag mellom konsertbesøk i Manchester, London og Oslo. På konserten søndag kveld i kulturhuset spiller dette internasjonalt anerkjent ensemblet et program av mesterverk av Mozart, Grieg og Beethoven.

Det er i disse dager 10 år siden Juliet Jopling og Arvid Engegård startet det som senere er blitt betegnet som en strykekvartett i verdensklasse.

De har nylig  gjort en innspilling med Grieg på det prestisjetunge plateselskapet BIS. Magasinet Strads anmelder, Tully Potter, har kåret denne tolkningen som "den innspillingen Grieg-elskere har ventet på."

Arvid Engegård var tidligerer FMKNs kunstneriske leder. Nå står han i spissen av denne kvartetten, som på konserten vil fremføre materiale fra denne platen.

-  For dere som savner en platebutikk i byen, blir det mulig å kjøpe denne kritikerroste platen på konserten, sier den engelske bratsjisten Juliet Jopling, og legger til at kvartetten også spiller Mozarts strykekvartett KV 575 og den episke a-moll kvartetten av Beethoven opus 132, i løpet av konerten.

- Jeg håper vi får spille for et stappfullt sal, og at konserten på Harstad blir høydepunktet på hele turneen, sier hun.

Engegårdkvartetten består av Arvid Engegård - fiolin, Juliet Jopling - bratsj, Alex Robson - fiolin og Jan Clemens Carlsen - cello.