Det var ikke det han så for seg, artisten fra Tana bru som nå bor i Harstad. Her driver han med musikk i bandet Conexus som har holdt det gående siden 2012. Nå for tiden holder de på med sin tredje CD-utgivelse. Men det er kanskje konkurransen i Canada Helander er mest opptatt av.

– The Cyber Academy er en slags radioversjon av Idol, forteller han. – Dette er morsomt for en liten tanaværing. Det er jo en opplevelse bare å være med, men å komme så langt er enda bedre, sier han.

Konkurransen er internasjonal og bare 16 artister kom med i det edle selskapet.

– Jeg vet ikke hvor mange som sendte inn bidrag, men kun 16 ble med og jeg er den eneste fra Norge. Nå er vi bare ni igjen og om fem uker vet jeg om jeg blir med i finalen, sier han.

Flaks

The Cyber Academy er en årlig sangkonkurranse som et kanadisk radioselskap står bak. Vinneren får mulighet til å gi ut en singel produsert av en kjent kanadisk artist.

– Dersom jeg vinner får jeg laget en singel med en av Canadas mest anerkjente musikere som produsent. Premien innebærer også veldig mye promotering, så det blir en kickstart på musikkarrieren, sier Helander.

Skulle det gå hele veien til topps har han en oppmerksom programprodusent å takke.

– Jeg ble med etter at en av produsentene fant meg på You Tube. Så det var litt flaks. Han kontaktet meg på Facebook og forklarte hvorfor han tok kontakt. Han mente jeg kunne være et godt bidrag i konkurransen og ba meg sende inn en video for å vise hvilken type musikk jeg spiller og for å vise stemmen min, sier han.

Ukentlig stemming

Uansett hvordan det går i konkurransen, mener Helander det er greit å ha deltakelsen på CVen med tanke på framtidige oppdrag, som til nå har vært i Nord-Norge.

– Til nå har jeg bare lagt ut videoer på You Tube og spilt med bandet mitt, mest i Harstad, men vi har vært i Finnmark, Troms og Nordland, sier Vidar Helander som gjerne ser at Harstad Tidendes lesere hjelper ham fram i konkurransen i Canada.

– Hver uke sendes programmet og så går lytterne inn på hjemmesiden thecyberacademy.net og stemmer. Og så er det å håpe at lytterne deler på Facebook og at enda flere stemmer på meg. Man kan stemme hver tredje time om man vil, opplyser han.

Aldri dårligst

Det må vel kunne slås fast at Vidar Helander er blant konkurransens beste.

– Etter hvert program opplyses det hvilke tre som ligger nederst i avstemmingen. Jeg har aldri vært blant dem, sier han.

Om fem uker faller avgjørelsen.

– I finaleprogrammet står fire-fem deltakere igjen. Da stemmes vinneren fram, sier Vidar Helander som håper det blir ham.

SPILLER ALT: Vidar Helander spiller bassgitar når han opptrer med Conexus. På You Tube trakterer han alle instrumenter og i The Cyber Academy skjer det på radio på den andre siden av jorda. Foto: Adrian Persen
Conexus: Vidar Helander og Conexus opptrer ofte i Harstad. Foto: Steve Nilsen