Kvæfjord/Evenes: Under Kalottspel 2012 vant Erlend Viken finalen i INTRO-folk, og derigjennom en lanseringspakke i regi av Rikskonsertene og folkemusikkorganisasjonene i Norge. I kjølvannet av dette dannet han Erlend Viken Trio som platedebuterte i februar 2014 med ”Frie Tøyler”. Med seg har han gitarist Juhani Silvola fra Tromsø, og den svenske cellisten Jonas Bleckman.

Nå er trioen ute på tur, og skal blant annet innom Fårebygget til Ane Semb på Borkenes - og på Tårstad er det Konsertbertene som står som arrangør for konserten med trioen på bygdehuset Solbakken.

Begge arrangørene kappes om å forklare hvor bra dette blir.

Begrepet ”powertrio” brukes oftest innen rocken, men passer vel så godt på denne trioen, mente Fredrik Wandrup da han anmeldte plata.

Trioen turnerer aktivt både i Norge og utlandet, og har gjennom sine liveopptredener skaffet seg mange fans på tvers av sjangergrensene.

Gitar og cello i samspill med fele gir lytteren en akustisk opplevelse basert på norsk tradisjonsmusikk, inspirert av blant annet afrikansk ørkenblues og amerikansk old-time music.

Alle medlemmene i trioen er ettertraktede musikere, og spiller eller har spilt med band og artister som Highasakite, Frikar Dance Company, Bigbang, Earlybird Stringband, Adjágas, OnklP, Mats Berglund Trio.

Mens Anne Semb frister med hjemmelaga konfekt laget av Frederike Iffland til konserten på Borkenes torsdag, og Birgitte Rørvik Bruun forteller at de har laget en ramme rundt konserten i Evenes på fredag.

– Vi åpner kaféen en time før, og det har vi god erfaring med, for folk liker å treffe naboer og kjente før konserten, sier hun.