The Stream er en ny musikkonkurranse for TV 2 der nye artister skal oppdages og skapes på den moderne og virkelige måten; gjennom delinger på sosiale medier.

Signerer

De 100 mest streamede artistene på nettsiden blir invitert til en showcase hvor de møter Norges tre største plateselskap. Liker de det de hører går artisten videre, og etter flere utsilinger signerer plateselskapene sine favoritter.

Harstadbandet Santus ble i fjor invitert av produksjonsselskapet Monster til å delta i konkurransen.

Urørt

– De hadde hørt låta «Tell Me» på NRK P3s Urørt, og mente vi burde delta i denne konkurransen, sier Simon Dankertsen. Låta var en periode en av de mest spilte, og Santus satte seg fore å få ferdig låte «Navy» med en tilhørende musikkvideo.

–Vi fikk et lite forsprang, og har brukt tiden godt, sier Dankertsen. Bandet er nå i ferd med å spille inn albumet «The Walls Can Speak», som skal være ferdig i april. I mellomtiden skal de også markedsføre og jobbe for at singelen «Navy» blir blant de 100 mest populære låtene på The Stream.

Inspirert

Singelen er inspirert av diktet «Sjøfolkene fra Hustadvika» av Arnulf Øverland; om den dramatiske redningsaksjonen for å redde sjøfolkene på dampskipet «Rokta».

–Vi ønsket å lage en låt om hvordan det er å være på et skip som synker, og vi har forsøkt å fange den stemningen, og så i videoen, som ble spilt inn på kort tid av Lasse Pedersen, som også har klippet sammen videoen.

Alt ble spilt inn i løpet av en uke, og resultatet står ikke tilbake for noe annet som er presentert i konkurransen.

–Nå håper vi folk i Harstad-regionen vil stemme på oss, slik at vi kan representere Harstad i konkurransen, sier Dankertsen.

Her kan du se videoen.