1. desember starter påmeldingen til Ungdommens Kulturmønstring (UKM) 2016 som går av stabelen 5. mars. Førstkommende torsdag vil det bli feiret på Ungdommens hus med kavallkade fra årets UKM, konserter, utstilling og idémyldring gjennom arrangementet UKM Early Bird.

- Dette er som et kick-off for UKM 2016, sier Tommy Vandalsvik.

Ungdommer i førersetet

Sammen med Torgeir Rise innehar han jobben som koordinator, men understreker at de to står i bakgrunnen. I spissen er nemlig åtte engasjerte ungdommer.

- Ungdommene er veldig gira. Vi er veldig fornøyd med å ha med så mange engasjerte ungdommer i år. De ligger et hakk foran hele tiden, sier Vandalsvik.

Arrangørgruppen for UKM og Early Bird er satt sammen av ungdommer fra Radio Harstad og Ungdommens hus.

- At Radio Harstad er med å arrangere dette er et løft for både for UKM og Radio Harstad. Det er en måte å styrke dette på alle måter. Dette er en feiring av at påmeldingen til neste års UKM åpner 1. desember.

Tilpasset arena

UKM har blitt arrangert i Harstad i mange år. For noen år siden tok Ungdommens hus over arrangørbiten.

- Det er plass til alle som melder seg på. Noen år har det vært svært mange påmeldte, andre ganger har deltakertallet vært lavere.

Vandalsvik forteller at deltakerne for UKM 2016 får opptre på en arena tilpasset sitt innslag.

- Vi har sattav både Lillesalen i Harstad Kulturhus, foajeen på Høgskolen i Harstad og Ludo. De forskjellige bidragene får vise seg fram på arenaer som passer dem.