Foto: L-P Lorentzen

Reppen, som opprinnelig er fra Harstad, er en del av ensemblet som har spilt Ibsens ”Samfunnets støtter” denne høsten. Det har blitt 50 forestillinger over hele landet - utenom Finnmark.

–Det har vært en lang turne, og det er stas å avslutte i hjembyen, sier Reppen til Harstad Tidende. Hun spiller konsul Bernick gamle kjæreste, som kommer hjem fra USA og avdekker konsulens mange løgner.

Relevant og aktuelt

– Stykket er ikke Ibsen slik mange kjenner han, sier Reppen. Det ligger mer mellom komedie og realisme.

I en liten by i Norge bygger den visjonære samfunnstoppen Konsul Bernick sin karriere og sitt ekteskap på en heftig løgn. Men folk flest beundrer den eksemplariske familiefaren som skaper arbeidsplasser og tar ansvar for byens vekst. Han lengter etter det nye og har liten forståelse for folk som frykter det fremmede. Når sannheten om fortiden tvinger seg frem, må han finne en måte å redde sitt omdømme.

- Stykket handler om makt og posisjoner og hvordan man kan bruke og misbruke det, sier Reppen, som synes det er gøy å stå på scenen.

Oppsetningen har fått svært gode kritikker, og 12 skuespillere er med i denne oppsetningen, regissert av danske Peter Langdal som er kjent for sine engasjerende oppsetninger av klassikerne.

– Han har sett forestillingen og gjort noen justeringer nå rett før vi skal til Harstad, så det er en veltrimmet oppsetning som spilles i storsalen mandag kveld, sier Reppen.

Sist hun var i Harstad var med Forsvarets musikkorps Nord-Norge og Swinging Christmas - og før det hennes egen ”Det er hardt å være to” for ti år siden.

Kunstnerisk leder

–Jeg har vært ved Det Norske Teateret mer eller mindre siden 1992, men noen avbrekk for å gjøre andre jobber, som nå med Riksteateret og denne oppsetningen, sier hun.

I 2009 tok hun jobben som teatersjef ved Hålogaland teater. Der var hun til 2013. Nå jobber hun igjen som skuespiller ved Det Norske Teatet - og er kunstnerisk leder ved Peer Gynt-stemnet ved Galåvatnet, en ti dager lang kulturfestival i starten av august hvert år, i Sør-Fron i Gudbrandsdalen.

–Det har vært spennende å oppdage den delen av landet, og jeg liker et veldig godt. De har samme type humor som oss fra nord - mye basert på overlevelse, sier hun.

Når teppet går ned etter forstillingen i Harstad mandag kveld, skal teatertruppen ut i Harstad og spise på en av byens beste restauranter.

På lengre sikt skal Reppen tilbake til teateret og være en del av oppsetningen til Are Kalvøs ”Halve kongeriket” - en politisk musikalkomedie som hadde premiere i september.