Dette er tema på hans nye CD, hans femte plate som solo-artist som har fått tittelen Molo.

– Plata består av tolv nye sanger om beskyttelse, forgjengelighet, kjærlighet og gode ting som bare «kommer a sæ sjøl», sier Ola Bremnes.

Med seg på plata har han et stjernelag av musikere som over år har bidratt til å forme musikken hans: Terje Nohr (gitarer), Kristin Skaare (tangenter), Gjermund Silset  (bass) og Arnfinn Bergrabb (trommer).  I tillegg topper Ragnhild Furebotten laget med fele og sang på noen av låtene.  Bugge Wesseltoft er også innom på musikalsk gjestevisitt.

Tøffere

– Molo er en plate som har et noe tøffere uttrykk enn tidligere. Jeg håper at lyttere finner både poesi og ettertenksomhet, sier Bremnes  som fylte 60 i år og attpåtil kan feire 35-årsjubileum som plateartist.

Med klassikere som Har du fyr, Grågåsa, Mi pia og Folk i husan, har Ola gjort seg bemerket som en av landets fineste sangskrivere.  Mange av låtene hans er brukt og innspilt av artister som Moddi, Hekla Stålstrenger, Maria Haukaas Mittet og Agnethe Johnsen.

Turnerer i nord

NRK-programmet «En fyr fra Bremnes» som ble sendt i vinter, bidro til å gjøre folk over det ganske land enda mer glad i Ola Bremnes og musikken hans.

I går, 5. oktober, var albumet ute. I første omgang blir det release- og jubileumsturné med fullt band i Nord-Norge fra 23. til 30. oktober.

Plata er utgitt på det lille plateselskapet Spell musikk AS på Bremnes i Kvæfjord.

Platecoveret til nyplata preges av dette bildet utformet av Svein Spjelkavik. Bildet er bassert på et foto tatt av Lars Bremnes.