Koret, som ble etablert så sent som januar i år og består av tidligere Sangkompagniet og Gausvik blandetkor, reiser om ikke lenge til byen Calella, like nordøst for Barcelona i Spania. Der skal de være med på korfestivalen Canta al Mar som samler kor fra alle verdensdeler.

– På festivalen kan man delta i korkonkurranse eller utenfor konkurranse med sang i diverse anledninger og spontanopptredener i gater og streder, forteller dirigent Johnny Bakken. – Vi skal være med på noe nytt, en evalueringskonsert, der vi synger tre sanger og får umiddelbar tilbakemelding til både kor og dirigent fra en internasjonal jury.

Tre sanger er valgt ut og meldt inn til juryen, som dermed stiller godt forberedt foran harstadværingenes opptreden.

– Da vil vi få tilbakemeldinger på ting som frasering, klang og dynamikk, sier Bakken.

Spaniaturen er ikke det eneste Korkompagniet har på blokka, forteller korets leder, Roar Haugen.

– Vi skal ha konsert om en måneds tid og så øver vi inn til en Disney-forestilling i storsalen på kulturhuset i februar. Da stiller vi sammen med band, barnekor og dansere, sier han. – Det blir ei flott familieforestilling.

Totalt er det rundt 40 kor som stiller i Calella fra 21. til 25. oktober. Korkompagniet er ett av to kor fra Norge som deltar. Det andre er Kammerpikene fra Sortland.