Har du bakedilla, har du sannsynligvis stiftet bekjentskap med denne dama.

Hun har holdt på hemmeligheten siden innspillinga i mai i fjor, og ennå må både hun og tv-seerne smøre seg med tålmodighet før resultatet slippes i TV3s ”Hele Norge baker”. Sist søndag kom hun litt nærmere seieren da hun gikk til topps med sine sjokolade-kunstverk. Men først om fire-fem uker får vi vite hvem vinneren er. I mens har Camilla Johansen hendene fulle ved kjøkkenbenken hjemme i Øvre Holtet. Som regel med hendene godt plantet i en duftende gjærdeig.

Bakeyoga

- Alle har sin hobby. Dette er, og har alltid vært min. Jeg begynte å bake som jentunge, og det har blitt mye gjærbakst og skuffekaker opp igjennom årene. Det er bare artig og ... avslappende, faktisk. Bakeyoga, om du vil.

Ja vel. For henne en livsstil. Hverdagsluksus, kaller hun det, når hun får samle folk rundt et godt måltid. Det skal være enkelt, det skal være hjemmelaget og det skal være ferskt.

-Jeg er ingen gourmetkokk, skjønner du. Jeg liker bare så godt det der hverdagslige, med gode hverdagslige bakedufter. Men det må være ekte saker. Marsipan er marsipan, og hjemmelaget vaniljekrem er bare ... mmm.

Kjøkkensofa

Skoleboller med hjemmelaget fyll er blant hennes egne favoritter. Heldige unger, er det kanskje noen som tenker.

- Vi baker ofte på søndagene. Det er en så hyggelig ting å gjøre sammen med ungene. Jeg inkluderer dem, og da lærer de og blir alltid stolte når resultatet blir bra, sier hun. Mor til tre i alderen fire til tretten. Det hindrer henne ikke i å tilbringe fritida på kjøkkenet.

- Fordelen med å være trebarnsmor er at man må være effektiv. Dagene blir hektiske, nettopp derfor er det så avstressende på kjøkkenet. Når man sitter samlet rundt bordet, da har folk tid. Derfor har jeg kjøpt ny spisestue med kjøkkensofa, i fall noen vil slappe litt ekstra av, humrer hun.

Lykke

Det er ingen tvil om at hun trives aller best i kjøkkenet, som hun kaller husets hjerte.

- Jeg er veldig glad i å være hjemme. Det er aldri noe ork for meg å lage mat. Men lykke for meg, vet du hva det er? Det er å bli invitert og servert mat av andre. Det ver lykke, det.

Camillas blogg bakerinnen.no har ligget på 5. plass blant landets blogger.

- Jeg gjør det bare fordi det er artig. Det gir meg noe, det er derfor jeg finner tid. Deltakelsen i tv-serien har også vært utelukkende positiv. Det er et rettferdig program, dommerne er festlige men mer enn det får du ikke vite nå.