Håper å spare millioner

VIL SPARE Nytt dataprogram skal effektivisere kommunens innkjøpsrutiner og gi bedre oversikt over inngåtte avtaler. Foto: Ivar L Paulsen

Harstad kommune håper å spare millioner på nye rutiner.

Hvert år kjøper kommunen varer og tjenester for 218 millioner kroner,  og med et nytt dataprogram håper man å effektivisere kommunens innkjøpsrutiner og en bedre oversikt over inngåtte avtaler.

Kommunen har derfor inngått avtale med SAS Institute, som leverer programmet.

- Dette analysesystemet gir oss muligheten til å bruke ressursene våre på en mer effektiv måte. For oss er dette en investering i god kommuneøkonomi, sier innkjøpsrådgiver Lene Saue i Harstad kommune.

- For at vi skal kunne effektivisere innkjøpsfunksjonen trenger vi en helhetsoversikt over alle innkjøp i kommunen. Dette nye verktøyet vil gjøre arbeidet mye enklere. Vi ser også at denne løsningen har gitt millionbesparelser for de kommunene som allerede har tatt det i bruk.

 

Mer å lese på ht.no:

 
Ht.no oppfordrer sine leserne til debatt! Vi bruker Facebook-kontoer som grunnlag for debatten. Vi har ytringsfrihet, men ingen ytringsplikt. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir fjernet. Det samme gjelder svært usaklige innlegg. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.
Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Leses nå:
Nyheter

YRKES-NM 2016

Troms fylke med Norgesmester to år på rad

Celina (20) fra Harstad tok NM-gull i helsearbeiderfaget.

Demonstrerer for å få trafikkopplæring som gyldig fravær

Fredag 21. oktober demonstrerer trafikkskoler og trafikklærere over hele landet. De vil at trafikkopplæring skal gi gyldig fravær i videregående skole.

Over hundre til vennskapelig frokost

Røde kors inviterte til vennskapsfrokost hos Vågsfjord mottak lørdags morgen. Over hundre frokostsultne møtte opp for å få seg en ny venn og en god start på helgen.

Slik endte Harstads siste seriekamp

Harstad møtte Alta på bortebane.

Klovner skremte mindreårige med eksplosjoner

To personer utkledd som klovner skremte flere unger fredag kveld.

Sønnen ble nesten truffet av klovnenes kruttbomber:

– Kjempetrasig at noen gjør sånt

– Går til regionens mest spennende jobb

Anne Britt Bekken (51) er student, styremedlem, senior logistikk-utvikler hos Tine og kommende lufthavnsjef ved Harstad/Narvik lufthavn, Evenes. En intens interesse for nye og spennende muligheter, har ført Bekken framover og inn i flere interessante styreroller og jobber.

En chef og hans historie

– Vi har ikke ”elleville rotfyllingsdager, eller trekk to betal for en,” sier tannlege Tore Berset - mens han kutter hvitløk.

Kirstens historie

74 år seinere husker hun dagen som om det var i går: To tyske soldater med maskinpistol inne på kjøkkenet. Med en russefange mellom seg. Noen hadde gitt ham mat, fire år gamle Kirsten var «mistenkt».

Gjør matematikk til en lek

Ungene i Harstad skal lære realfag gjennom lek. Onsdag møttes ansatte i kommunale og private barnehager for å lære av hverandre.

Kjenner du historien til...

Havnegata 23 B – tidligere kjent som «Mikkelsen-brygga» og senere «Gammelbrygga», som var navnet på en restaurant i huset, har skapt reguleringsmessige problemer for byen.

På hjemmebane: Les ekspertrådene

Lykke-fella i barneoppdragelse

Gir du etter for ofte når barna ber om noe?

Stolt ordfører gratulerer

Ordfører Marianne Bremnes sender de varmeste gratulasjoner til den ferske Norgesmesteren.

Konsertdebuten

Nora Berg Markussen har vært elev ved Kulturskolen i elleve år. Nå får hun sin egen konsert i kulturhuset.

Statssekretær Hanne fra Harstad får Fabian Stang som kollega

– Vil ikke ha noen konsekvens for min posisjon.

Penger fra fond i Røde Kors brukes lokalt

– Pengene som samles inn i TV-aksjonen går til ni prosjekter i utlandet. Penger fra fondet til Røde Kors brukes lokalt, sier Linda Motrøen Paulsen

Nytt reisemål fra Evenes

Fra slutten av mai kan du dra til Kypros direkte fra Evenes.

Bremnes fremførte ny sang til Røde Kors i nord

«Mere enn du trur» har Ola Bremnes skrevet til en organisasjon som han kjenner godt til.