Gravearbeid i gang

GRAVING STARTET: Nils Johansen og Harstad Maskin startet tirsdag 4. juni oppe med gravearbeider i Strandgata i Harstad. — Vi skal være ferdig med arbeidet innen 21. juni. Da skal det også være asfaltert her, sier Johansen, da anleggsfirmaet startet opp arbeidet med å rette opp lekkasjene i området. Foto: 3_Harstad MASKIN

Tirsdag formiddag startet gravearbeidene i Harstad sentrum.

Harstad Maskin var godt i gang med å sette gjerder i anleggsområdet i Strandgata. Maskiner startet arbeidet med å fjerne asfalt.

 

Hasteoppdrag

– Dette er et hasteoppdrag for Harstad Kommune. Det er lekkasjer i området. Vi har kontrakt med Harstad kommune på slike oppdrag, sier Nils Johansen, som er daglig leder i Harstad Maskin.

– Vi skal etter planen være ferdig med arbeidet før festspillene starter opp. Området her det skal graves skal være fikset og asfaltert innen 21. juni, sier Johansen, mens han og kollegaer sjekker kummene i området der det skal graves.

 

Boligtomter

– De seneste månedene har det vært høyt trykk med å utarbeide boligtomter for våre medarbeidere.

– Vi har lenge jobbet med infrastrukturen til Mustapartajordet. Rett over ferien starter graving av kabelgrøfter. Når dette arbeidet er utført, skal det asfalteres i området. Vi skal etter planen være ferdig i området i oktober, sier Nils Johansen, om noe av arbeidet som pågår i byen med deres mannskaper og maskiner.

Mer å lese på ht.no:
GRAVING STARTET: Nils Johansen og Harstad Maskin startet tirsdag 4. juni oppe med gravearbeider i Strandgata i Harstad. — Vi skal være ferdig med arbeidet innen 21. juni. Da skal det også være asfaltert her, sier Johansen, da anleggsfirmaet startet opp arbeidet med å rette opp lekkasjene i området.
(Foto: Tore Skadal)

GRAVING STARTET: Nils Johansen og Harstad Maskin startet tirsdag 4. juni oppe med gravearbeider i Strandgata i Harstad. — Vi skal være ferdig med arbeidet innen 21. juni. Da skal det også være asfaltert her, sier Johansen, da anleggsfirmaet startet opp arbeidet med å rette opp lekkasjene i området. Foto: Tore Skadal

Leses nå:

Ønsker at matmarkedet flyttes

Næringsdrivende i sentrum ønsker matmarkedet hjertelig velkommen. Men håper de ikke okkuperer parkeringsplassene ved busstorvet i fremtiden.

Juksastevnet på Grytøy 2017:

Fredag braker det løs

Når sjørøverne kommer til båthavna på Lundenes fredag, blir det starten på en helg med liv og røre på Grytøya.

Fiskeridikretoratet ønsker tips:

Rømt laks i Nordland

Krig og kjærlighet på liv og død

Løytnant Helene Hilmarsen holder et gripende foredrag fredag under juksastevne på Grytøy

Søkere på skoleplass fikk svar

I dag har nær 600 søkere på skoleplass i den videregående skole i Nordland fått svar fra fylket.

Mange stikker av etter å ha kjørt på dyr

Hver sommer opplever bønder at dyr på beite blir påkjørt, uten at bilistene varsler om det.

Edvald Boasson Hagen klar for ARN

Etappevinner i Tour de France, Edvald Boasson Hagen stiller på startstreken i Arctic Race of Norway2017.

Må krysse trafikkert vei uten gangfelt

– Hvor mye kan det koste å lage et gangfelt for å trygge skoleveien til barna våre, spør trebarnsmor Marian Grande Holte.

De nye signeringene har ankommet Harstad:

– Med oss vil Medkila være et bedre lag

Tirsdag kveld trente for første gang Medkilas fire nye spillere sammen. Nysignering Jenna McCormick mener at de nye signeringene vil gjøre Medkila sterkere.