Medkila gikk offensivt ut fra start og tok ledelsen i kampen etter knappe kvarteret ved Victoria Ludvigsen. Trondheims-Ørn tok mer over spillet ut over i omgangen. De utliknet etter drøy halvtime. Syv minutter før hvilen tok de ledelsen. På tampen av kampen gikk de opp til 3-1.

Les mer om kampen og få flere kommentar i mandagens papirutgave av Harstad Tidende

(Trondheims-Ørn - Medkila 3-1) Slutt

Kampen blåses av

90 min: Janett skytter fra 12 meter. Ballen går utenfor.

90 min: Medkila-frispark ved dødnlinja. Slått inn, keeper holder.

82 min: Nytt bytte for Medkila. Keara Thompson går ut. Inn kommer Lise Linaker.

77 min: Medkila med nytt bytte. Cecilie Andreassen går ut. Janett Aloyseous kommer inn.

77 min: 3-1. Ørn rundt på kanten. Inn 45.  Ballen settes iinn i det åpnet målet. 3-1 til Trondheims-Ørn ved Andrea Haugstøl.

74 min: Stillingskrig i Trondheim. Det skjer lite foran målene.

71 min: Bytte Medkila. Mette Skau går ut. Iinn kommer Sigrun Linaker Dybvik.

62 min: Ørn frispark fra 18 meter. Ingrid redder i keeperhjørnet.

57 min: Stor sjanse for Ørn. Pasningen slås 45 grader ut fra kanten. Avslutningen fra 12 meter går over mål.

55 min: Medkila bedre med. Får en corner etter ti minutter. Keeper holder ballen.

49 min: Ørn er kommet best i gang etter hvilen.

46 min: Da er kampen i gang igjen.

45 min: Det er pause i Trondheim.

38 min: 2-1 Ørn. Oda Fugelsvik scorer. Lang ball inn. Medkila klarer ikke å avklare. Ballen settes i mål.

36 min: Keara blir felt innenfor 16 meteren. Det ropes på straffe. Deretter lang ball opp, keeper mister og Victoria skyter utenfor. Stor sjanse.

34 min: Ørn-corner. Klarering. Ørn fanger opp returen på 12 meter og får avsluttet. Ingrid redder fint.

31 min: Ørn scorer ved Hege Nordvik. Det står 1-1- En spiller går på tvers av Medkilas 16 meter. Passer videre til en medspiller. Kommer alene mot keeper Ingrid Thorbjørnsen, og setter ballen sikkert i mål.

27 min: Ørn-corner. Blir tatt kort skudd inn foran mål. Ingrid redder fint.

25 min: Ørn-corner og Ingrid bokser unna.

23 min: Medkila fører kampen nå. De skaper en stor sjasnse, og hadde en corner etter 20 minutter.

14 min: 1-0 Medkila. Victoria Ludvigsen skyterfra 16 meter og i mål.

10 min: Farlig sjanse for Ørn. Innlegg fra venstre. Avlutningen går fem meter til side for mål.

8 min: Ørn har tatt over. De har hatt to avslutninger som har gått over mål.

3 min: Medkila best i gang. Liten sjanse etter innlegg fra Kiera. Vicki nikker utenfor.

1 min: Da er kampen i gang i Trondheim.

Trondheims-Ørn - Medkila 3-1 (2-1)

Dnb Arena Ranheim, Eliteserien kvinner.

Mål: 0-1 Victoria Ludvigsen (14), 1-1 Hege Nordvik  (31), 2-1  Oda Fugelsvik (38), 3-1 Andrea Haugstøl (78).

- Vi går for tre poeng i dag, sier Stein Nilsen, assistent trener for Medkila. Han rapporterer fra kampen i Trondheim.

- Medkila tapte 2-4 for Trondheims-Ørn, da lagene møtte hverandre i Trondheim i 2011.

- Medkila spilte i fjor cupkamp på Dnb Arena. Da tapte Medkila på straffespark.

- Da er Medkila ferdig med oppvarming. Det nærmer seg kampstart på Dnb Arena på Ranheim utenfor Trondheim.

Medkila stiller med følgende lag i Trondheim:

Ingrid Thorbjørnsen - Mette Skau (inn 71 Sigrun Linaker Dybvik), Ane Sund Walsøe, Ida Fjordbakk, Lise Nysted Grønvoll - Keara Thompson (inn 82 Lise Linaker), Marita Holmen Iversen, Rosie Malone-Povolny - Cesilie Andreassen (inn 77 Janett Aloyseous), Elisabeth Jeppesen, Victoria Ludvigsen.

På benken: Ashley Thompson, Sigrun Linaker Dybvik, Janett Aloyseous, Lise Linaker.

Thompson håper å være klar til cupkampen borte mot Bossekop 5. juni.

– Selv om skulderen føles mye bedre, har jeg fortsatt smerter. Jeg tar derfor ikke sjansen på å spille kampen mot Trondheims-Ørn i dag. Tror det er best å være hundre prosent skadefri før jeg er tilbake i kamp igjen, sier hun.

Erstatteren Ingrid S. Thorbjørnsen kjenner hun ingenting til, bortsett fra at Thompson vet at hun har spilt for Medkila tidligere.

– Jeg har aldri møtt henne personlig og heller aldri sett henne i aksjon mellom stengene. Ut fra det jeg har hørt fra de andre jentene på laget og det trenerne sier, er hun en meget solid målvakt som sikkert kommer til å gjøre sine saker bra, sier Thompson.

Thorbjørnsen er klar for comebacket i Medkila – målet, og sier hun gleder seg til å gjøre en innsats for Medkila igjen.

– Det blir både artig og spennende å prøve seg igjen. Jeg har ikke spilt en obligatorisk kamp siden cupfinale-tapet mot Røa for to og et halvt år siden. Den siste uken har jeg imidlertid trent med Trondheims-Ørn. Fysisk er formen bra, men naturligvis mangler jeg kamptrening, sier hun dagen før kampen spilles.

Thorbjørnsen har spilt 74 seriekamper for Medkila i 1.-divisjon tidligere. For Ørn spilte hun 2010-sesongen samtlige 22 kamper i Toppserien.