Dette var 38 prosent mer enn i samme måned i fjor, og den beste aprilmåned noen sinne.

Tallene for lakseeksporten i april 2013 blir kun slått av eksportverdien i november og desember 2010.

– Svak vekst i global tilførsel av laks kombinert med fortsatt vekst i etterspørselen driver prisen oppover. Dette gjør at det kommer stadig nye eksportrekorder for laks, sier Paul Aandahl i Norges sjømatråd.

Hittil i år er det eksportert laks for 11,1 milliarder kroner. Dette er 25 prosent mer enn på samme tid i fjor. Eksportvolumet i april var det samme som i fjor. Så langt i år er volumet redusert med 3,5 prosent til 286 tusen tonn.

Sterk prisvekst

Gjennomsnittlig eksportpris for fersk hel laks i april var på 42,01. Dette er 4,39 kroner høyere enn måneden før og 12,86 kroner, eller 44 prosent høyere enn i april i fjor.

EU øker

Mens totalvolumet ut av Norge har vært stabilt, har det vært en volumvekst til EU på til sammen 7 prosent i april. Polen er markedet som har økt mest med 47 prosent. Andre vekstmarked i EU er Tyskland, Nederland og Italia, mens eksporten til land som Frankrike og Danmark går tilbake.

Økt fileteksport

Eksporten av fersk filet var i april på til sammen 5597 tonn. Dette var 7 prosent høyere enn i samme måned i fjor. Eksporten av fryst filet økte med 26 prosent i april til 3105 tonn. Polen og Japan stod for den sterkeste veksten for både fersk og fryst filet.

Verdiveksten i ørreteksporten fortsetter

Det ble i april eksportert 4535 tonn ørret til en verdi av 194 millioner kroner. Mens volumet var 2 prosent lavere enn i samme måned i fjor, økte verdien med 37 prosent. Volumet var størst til Russland med 2649 tonn. Det var dette markedet som opplevde størst volummessig tilbakegang med 450 tonn i april, mens markedene Danmark og Polen økte med henholdsvis 171 tonn og 167 tonn. Eksportprisen for fersk hel ørret i april var på 44,29. Dette er 2,28 kroner høyere enn for fersk hel laks, og 3,97 kroner høyere enn i forrige måned. Sammenlignet med prisen i april i fjor er prisen 14,82 kroner høyere, melder seafood.no.