– Bildet ble tatt fra Nupen mot nordvest klokken halv ett natt til 6. april, forteller Engbø, som forklarer at fenomenet viste seg et halvt sekund eller mindre og var uten hale.

– En liten oppdatering. Enkelte, inkludert astronom Knut Jørgen Røed Ødegaard mener at det kan være et iridium-glimt, skriver han på Flickr.

Et iridium-glimt oppstår når reflektive overflater på satellitter reflekterer sollyset til jorden.

– Men ifølge heavensabove.com er det ikke logget noen iridium-glimt i dette området på dette tidspunktet, skriver Engebø.

Diskutert i Tromsø

Diskusjonen om hva dette er pågår også i Tromsø.

Førsteamanuensis ved Universitetet i Tromsø, Steinar Thorvaldsen, var først tydelig på at lysfenomenet er helt naturlig.

– Det vi ser er rett og slett en meteor, sa han.

Senere endret han oppfatning.

– Min nåværende hypotese er romsøppel, en serie med objekter som trekkes inn i atmosfæren vår og brenner opp. For eksempel kan det være rester fra en romsatelitt. Mange biter kan gå i samme bane og kommer inn i atmosfæren på samme sted, men med forskjellig tidsintervall. Er det mye romsøppel vil det lage samme stjerneskuddfenomenet, forklarte han.

Beviset

Men søppel var det ikke. Derimot var det et iridium-glimt.

– Jovisst var det et kraftig glimt på Nupen kl. 00:29:46  natt til lørdag, skriver Trond Zakariassen i en e-post onsdag formiddag.

Beviset ser du under: