Skuffet over Sametinget

Det er arrogant av flertallet på Sametinget å si nei til å bruke 100.000,- kroner på et samarbeid med kvenene, mener Willy Ørnebakk (Ap).

Sametingsrepresentant Willy Ørnebakk (Ap) er skuffet. Forrige uke sa flertallet på tinget nei til å sette av 100.000,- kroner til samtaler om et samarbeid mellom kvenenes foreninger og Sametinget.

– Mange har lenge oppfattet Sametinget som arrogant, og jeg frykter at dette er med på nøre opp under denne følelsen, sier Ørnebakk.

Lite imponert

Det var Arbeiderpartiet og Finnmarkslista som sto bak tilleggsforslaget i forbindelse med Sametingets budsjettbehandling. Ørnebakk var selv saksordfører for forslaget, og han er lite imponert over flertallet.

– Vi møte utrolig liten forståelse fra de som tok til motmæle, og jeg mener det hele ble behandlet på en utrolig klossete måte av posisjonen. De viste liten politisk forståelse.

Sametingsrepresentant Terje Tretnes fra Norske Samers Riksforbund var en av de som var uenig. Han begrunnet sin motstand til forslaget på denne måten overfor avisa Finnmark Dagblad:

– Sametinget har penger som politisk institusjon og som organ. Kvenske organisasjoner kan når som helst ringe for å be om ett møte. Jeg tror ikke det er nødvendig å sette av penger til slike samtaler.

Mer å lese på ht.no:
Leses nå:

Ønsker at matmarkedet flyttes

Næringsdrivende i sentrum ønsker matmarkedet hjertelig velkommen. Men håper de ikke okkuperer parkeringsplassene ved busstorvet i fremtiden.

Juksastevnet på Grytøy 2017:

Fredag braker det løs

Når sjørøverne kommer til båthavna på Lundenes fredag, blir det starten på en helg med liv og røre på Grytøya.

Fiskeridikretoratet ønsker tips:

Rømt laks i Nordland

Krig og kjærlighet på liv og død

Løytnant Helene Hilmarsen holder et gripende foredrag fredag under juksastevne på Grytøy

Søkere på skoleplass fikk svar

I dag har nær 600 søkere på skoleplass i den videregående skole i Nordland fått svar fra fylket.

Mange stikker av etter å ha kjørt på dyr

Hver sommer opplever bønder at dyr på beite blir påkjørt, uten at bilistene varsler om det.

Edvald Boasson Hagen klar for ARN

Etappevinner i Tour de France, Edvald Boasson Hagen stiller på startstreken i Arctic Race of Norway2017.

Må krysse trafikkert vei uten gangfelt

– Hvor mye kan det koste å lage et gangfelt for å trygge skoleveien til barna våre, spør trebarnsmor Marian Grande Holte.

De nye signeringene har ankommet Harstad:

– Med oss vil Medkila være et bedre lag

Tirsdag kveld trente for første gang Medkilas fire nye spillere sammen. Nysignering Jenna McCormick mener at de nye signeringene vil gjøre Medkila sterkere.