Tips oss

Tips oss 24 timer i døgnet på 770 18 000

  • Ring 770 18 000 (telefonen er betjent hele døgnet)
  • Send e-post til tips@ht.no
  • Send SMS eller MMS med bilder til 2399, kodeord HT TIPS

Angriper Bjarkøyforbindelsen

Tromsø-politikere vil ha omkamp om Bjarkøyforbindelsen. De vil bruke pengene i Tromsø.

– Det er veldig hyggelig for de 5-600 fastboende og andre tilreisende som får nytte av dette, men det er ikke så veldig nyttig for de andre 150.000 innbyggerne i Troms fylke, sier Høyres byrådslederkandidat i Tromsø Øyvind Hilmarsen til NRK.

Han ønsker at det tas en omkamp om vedtaket å bygge ut Bjarkøyforbindelsen. Han ønsker i stedet at fylkeskommunen skal bruke pengene på tunell mellom Kvaløya og Tromsøya.

Fylkesråd for samferdsel, Kari-Anne Opsal har svart på sin Facebookprofil følgende:

Ser at det debatt om Bjarkøyforbindelsen. Litt fakta:totalkostnad 710 mill, av dette er fylkeskom. andel 345, resten hentes inn i spleiselag: bompenger, kommunesammenslåingsmidler og fergeavløsningsmidler. De pengene kommer ikke til Troms hvis ikke forbindelsen bygges. Fergeleiene går på dispensasjon og må bygges på nytt hvis vi ikke bygger forbindelsen. Det vil koste ca. 100 mill. Nettokostnad for fylket blir derfor 245 mill. De pengene unner jeg Bjarkøyværingan av hele mitt hjerte!

Når det er sagt, så må vi både ha øyne for byens og distriktenes utfordringer. Selv om Tromsø har størst befolkning, ligger mesteparten av de 300 milene vi har med fylkesveg utenfor Tromsø. Byens utfordringer er relatert til kø, tilrettelegging for gående og syklende, tilrettelegging for kollektivtrafikk. Vi har og må også ha fokus på Tromsø sine særskilte utfordringer. Derfor er jeg svært glad for landsmøtevedtaket i Ap som sier at det skal gjøres en ekstraordinær satsing i større byer, særlig på kollektivtilrettelegging. Så får vi se hvordan det manifesterer seg i kroner og ører.

Tromsø får også midler fra fylkeskommunen. I løpet av fylkesplanperioden brukes ca 400 mill på ulike vegtiltak i Tromsø kommune. I tillegg kommer ordinært vedlikehold og asfaltprogram. Dersom Tromsø innfører trafikkrestriktive tiltak, har departementet signalisert at de kan få ca. 200 millioner i tillegg i statlig belønningsordning.

Til slutt et gammelt jungelord: by og land - hand i hand.

Mer å lese på ht.no:

 
Ht.no oppfordrer sine leserne til debatt! Vi bruker Facebook-kontoer som grunnlag for debatten. Vi har ytringsfrihet, men ingen ytringsplikt. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir fjernet. Det samme gjelder svært usaklige innlegg. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.
Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Leses nå:
Nyheter

Nytt nei til golfbane

Klima- og miljødepartementet følger miljødirektoratet i sin skepsis mot anleggelse av 18-hulls golfbane i området rundt Vikevannet ved Sørvik.

- Det virker som om sjåføren har fått problemer og lagt seg for å sove

En utenlandsk semitrailer har de siste 12 timene sperret veien ut av Grovfjord mot Gratangen i Troms.

- Fikk nakkeskade etter påkjørsel

Politiet oppretter sak etter kollisjon ved "Lokket" i Harstadbotn.

Stoppet midt i tunnel

En bilfører fikk stopp på bilen sin i Mølnåstunnelen ved 16-tida i dag.

Ragnhilds øyensten blomstrer i sør

Når Harstad-hesten Grøtte Odin skal konkurrere i V76-sammenheng onsdag kveld er Ragnhild Stellanders melding til spillerne klar. Hennes hest bør ikke overses i kamp mot hestene sørfra.

Er med i The Stream

Anja Fagerli fra Kvæfjord laget i fjor en melodi som nå skal kjempe om lytternes gunst via nettet.

Filmet kollisjon

Kjørte bak ulykkesbilen.

Vaular og Zoo til Harstad

I 2016 er han en av Norges heteste artister mens de var det på 1980-tallet. I august stiller både Lars Vaular og Zoo i Bakgården.

Opprørt over asylmaten på Sama

Beboerne ved Harstad mottak avdeling Sama ber UDI om å få lage maten sin selv.

Setter inn reserver

Tekniske problemer førte torsdag kveld til at MF Ibestad måtte tas ut av trafikk.

Godværet kommer med helgen.

Gode muligheter for sol i Harstad

Elkjøp-saken slapp ikke inn hos Høyesterett

Høyesteretts ankeutvalg avslo å behandle Elkøp-saken der en mann ble dømt for dømt for snikfilming inne på dametoalettet til de ansatte.

Snø og uvær gir problemer på veiene

Problemer i Bogen og Bjerkvik.

Utelukker ikke at brannen er påsatt:

Politiet ber om tips etter boligbrann

Brannen på Stokmarknes natt til torsdag oppstod i en gang, og det var leieboeren i underetasjen som meldte fra om brannen.

Trolig farvel til Robek for Kvæfjord kommune

Kvæfjord kommune avlegger regnskap for 2015 med et overskudd på nærmere 8,4 millioner kroner.

Alvorlig familievoldssak for retten

Tiltalt for å ha mishandlet kona i årevis