Trippel uttelling

Lisbeth Hansen og Knut Gaasvik fikk 23. mars en skjønn jente, som skal hete June. Hun veide 2600 gram og var 48 centimeter lang da hun ble født på Harstad sykehus. Det lykkelige foreldreparet takker jordmødre og annet personell for all mulig bistand. (Foto: Øivind Arvola)

Lisbeth Hansen og Knut Gaasvik fikk 23. mars en skjønn jente, som skal hete June. Hun veide 2600 gram og var 48 centimeter lang da hun ble født på Harstad sykehus. Det lykkelige foreldreparet takker jordmødre og annet personell for all mulig bistand.Foto: Øivind Arvola

I hui og hast kom et lite barn som skal hete May, til Monica Esse og Knut Gaasvik 21. mars. Hun ble født i ambulansen underveis til Sykehuset Telemark, og veide da 2650 gram fordelt på 48 centimeter. Paret ønsker å takke ambulansesjåføren for flott assistanse. (Foto: Barnefotografene, Skien)

I hui og hast kom et lite barn som skal hete May, til Monica Esse og Knut Gaasvik 21. mars. Hun ble født i ambulansen underveis til Sykehuset Telemark, og veide da 2650 gram fordelt på 48 centimeter. Paret ønsker å takke ambulansesjåføren for flott assistanse.Foto: Barnefotografene, Skien

Beate Voigt og Knut Gaasvik kunne 25. mars ta imot en gutt som skal hete Julius. Han veide 2700 gram og var 49 centimeter lang ved fødselen, som skjedde på Stavanger Universitetssykehus. (Foto: Fagfoto, Sandnes)

Beate Voigt og Knut Gaasvik kunne 25. mars ta imot en gutt som skal hete Julius. Han veide 2700 gram og var 49 centimeter lang ved fødselen, som skjedde på Stavanger Universitetssykehus.Foto: Fagfoto, Sandnes

1 / 3
Jo, det var morsomme festspill i 2010, vedgår Knut Gaasvik (45). Nylig ble han far til tre, med forskjellige mødre.

Harstad Tidende tillater seg å intervjue Gaasvik fordi han til dagens avis har sendt oss bilder av ikke mindre enn tre nyfødte barn, og Gaasvik er far til dem alle. Det er ganske spesielt, hvordan kan det ha seg?

- Det er jo mine barn, så det er klart jeg må være med på bildene, men jeg forstår at du lurer litt. Alt skjedde brått, under Festspillene i Harstad. Det var hektiske dager og ditto netter, om du skjønner.

- Ja visst, men hvordan tar de tre mødrene det?

Sporty, veldig sporty, og de forstår også at det ikke kan bli bryllup med noen av dem. Til å begynne med syntes alle tre det var litt spesielt, men nå har mødrene dannet en forening som skal opptre som en samlet gruppe overfor meg. Mødrene har lagt vekt på at jeg må opptre som far til alle de tre ungene, som sikkert blir gode venner etter hvert, som halvsøsken seg hør og bør.

Hvorfor har de tre samtidige fødslene vært holdt hemmelig fram til nå?

- Vi var enige om at det er like greit å fortelle historien en gang for alle nå når barna er født, verken før eller senere.

- Hva med pappapermisjonen?

Jeg er i dialog med NAV om dette. De har ikke erfaring fra lignende saker, og har heller ingen egne regler. Saken må rett og slett behandles på aller høyeste nivå i Oslo.

- Ser du frem til nye festspill om tre måneder?

Ja, men jeg skal ligge lavt i år, sier den nybakte trebarnsfaren Knut Gaasvik.

Les også: Landets beste aprilspøk

Mer å lese på ht.no:
Leses nå:
Nyheter

130 år - 130 historier:

Full av påfunn og handlekraft

Han har vært med på Robinson, og vi husker han som leder for Mjødberget.

Merker økt pågang på legekontoret etter innføring av ny fraværsgrense:

– Målet er rett, men virkemidlene bør diskuteres

Kommuneoverlege Mette Røkenes, sier det har vært stor økning i pågangen fra småsyke videregåendeelever på legekontoret etter innføring av ny fraværsgrense.

Sulland blir ny forhandler for BMW

1. juni overtar Sulland Gruppen BMW-agenturet i Troms og Nordland.

Kvinne funnet drept i Lenvik

Det opplyser politiet i en pressemelding mandag kveld.