Nedlagt flyplass gir ny Hålogalandsbru

Ingen penger i budsjettet nå.

Ved å ofre Framneslia Flyplass kan Hålogalandsbrua være langt nærmere realisering.

I budsjettforslaget vises det til at Samferdselsdepartementet vil komme tilbake til Stortinget med en proposisjon for utbygging og finansiering av prosjektet E6 Bru over Rombaken – Hålogalandsbrua.

Gjennom stortingsmeldingen om Nasjonal transportplan 2010 – 2019 er det tidligere gjort greie for at nedlegging av Narvik lufthavn Framnes er en forutsetning for gjennomføring av broprosjektet.

Staten vil ved en slik nedlegging spare utgifter til kjøp av flyrutetjenester. Regjeringen har avklart at denne innsparingen, regnet over en periode på 30 år, skal bidra til finansieringen av Hålogalandsbrua i byggeperioden.

Avinor AS vil om få år stå overfor betydelige sikkerhetsmessige oppgraderinger dersom Narvik lufthavn skal drives videre.

Den innsparingen som dermed oppnås ved nedlegging, skal også bidra til den samlede finansieringen. De avklaringene som nå er gjort, gir det nødvendige grunnlaget for å arbeide videre med finansieringen av prosjektet. Samferdselsdepartementet vil komme tilbake til Stortinget med saken så snart det foreligger tilstrekkelige avklaringer.

Mer å lese på ht.no:

 
Ht.no oppfordrer sine leserne til debatt! Vi bruker Facebook-kontoer som grunnlag for debatten. Vi har ytringsfrihet, men ingen ytringsplikt. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir fjernet. Det samme gjelder svært usaklige innlegg. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.
Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Leses nå:
Nyheter

DEBATTINNLEGG:

Musikk viktigere enn forsvar?

Skal Forsvaret beholde musikerstillinger for at dyktige "korpsunger" skal kunne "få seg skikkelig jobb" etter kanskje 5 -10 år?

- Vi kan kurere alle typer kreft

Åpenbart ulovlig, ifølge Forbrukerombudet.

Gammelbryggaavsløringene

- Null tillit til prosessen

Leder i Harstad Frp, Eivind Stene, mener de siste dagers Gammelbryggaavsløringer i Harstad Tidende avdekker et hemmelig spill som ikke er kommunen verdig.

Kan ende i retten

Fagkoordinator Tronn Pedersen ved Areal og byggesakstjenesten i Harstad kommune innrømmer at behandlingen av byggesaken i Gullhaugggata 4 har vært rotete.

- Et nei er bare midlertidig; jeg gir meg ikke før jeg får et ja

Den nye prosjektlederen i Hålogaland Fotballutvikling hater å mislykkes.

Luftig tur i traktor fra Andøy til Harstad

– Jeg har kjørt traktor uten hytte fra Andenes til Harstad. Det var svinekaldt.

– Hva er vi uten venner?

Nora Berg Markussen hadde samlet et knippe venner til hyggelige tre kvarter i Lillesalen.

Ventetiden gikk ned

Ventetiden er redusert med 21 dager ved UNN i Nord-Norge.