Klar for sommerfestival

I dag starter sommerfestivalen i Kvæfjord som skal bidra til økt livskvalitet for mennesker med psykiske helseproblemer.

Foto: Rolf Kulseng Ytterstad

Det gjøres ved å fremme fysisk aktivitet, legge tilrette for opplevelse av mestring og bidra til større åpenhet om psykiske helseplager.

Arrangørgruppen for sommerfestivalen kan tilby tre dager med variert og spennende innhold, og i år er det sjuende gang sommerfestivalen innen psykisk helsevern blir arrangert i Kvæfjord.Over 70 deltakere

- Vi venter inn over 70 deltakere og innkvartering vil skje på internatet til Rå videregående og på hotell i byen. Deltakerne kommer fra Harstad, Kvæfjord, Lenvik, Storsteinnes, Sortland, Målselv, Salangen og Leknes i Lofoten. De fleste deltakerne har med seg ledsagere, sier leder Anniken Sandtorv Georgsen.

I år kommer gjester fra Norges Petanqueforbund for å lede deltakerne gjennom petanque-turneringa. Petanque handler om millimeter-kast med metallkuler og foregår etter samme prinsipp som boccia.Danse swing

Allerede i ettermiddag og kveld "tyvstarter" sommerfestivalen med swingkurs i idrettshallen på Borkenes.

- Mange av deltakerne har sagt at de gjerne vil lære å danse swing. Nå får de muligheten til å lære litt på kurset i kveld. Og torsdag kveld skal de offisielt danse swing på ungdomshuset Fram på Borkenes under avslutninga av festivalen, forteller Anniken Sandtorv Georgsen.

Åpnes i morgen

Onsdag formiddag klokka 11.00 er det offisell åpning av sommerfestivalen med ordførerne i Kvæfjord og Harstad til stede. Like etterpå starter idrettslige aktiviteter: kast av liten ball, lengdehopp og 60 meters løp.

Om ettermiddagen blir det jordbærmarsj fra skytterhuset og utearrangement med grilling og aktiviteter. Torsdag er den store petanque-dagen med innledende runde og finaler utpå dagen. Og fredag skal alle deltakerne reise hjem igjen.Mer å lese på ht.no:
Leses nå:
Nyheter

130 år - 130 historier:

Fikk tilbud om å bli proff

Han startet sin karriere på HIL. Nå er han tilbake.

Influensatoppen nærmer seg – mange vil bli syke i julen

Influensasmitten vil øke inn mot jul, men det store utbruddet kommer trolig en gang etter nyttår, ifølge Folkehelseinstituttet. 

Julehilsen fra torget

Se hvem som sendte julehilsen.

Går hardt ut mot partiet han har støttet i 50 år:

Har meldt seg ut av Venstre: – Selger sjelen sin for noen sølvpenger

Bård Borch Michalsen er en av mange Venstre-politikere som nå melder seg ut av partiet. – Frp og Venstre er to partier som overhodet ikke bør gifte seg, sier han til VOL.

– Noen tror fettet blir borte når det går i vasken

Høytida er også høysesong for fet mat, men du bør tenke deg om før du slår ribbefettet i vasken eller i do.

– Jeg får vel være litt Ole Brumm og si ja takk, gjerne alle fire

Fire HIL-spillere skal torsdag trene med Mjølner.

Mistet bestefar til mystisk influensa

15.000 nordmenn antas å ha omkommet av Spanskesyken. Jens Ingebrigtsens bestefar var en av dem. Nå sier forskeren ved UNN Harstad at det kan skje igjen.

Se video:

Her øver F35 på Evenes for første gang

- Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger.

HIL har styrket klubbledelsen

Ei kvinne og sju menn leder HIL fram mot årsmøtet i februar.

Du avgjør hvem som får idrettsprisen

Fem kandidater kjemper om idrettsprisen. Du bestemmer hvem.

– Åsegarden er perfekt for flerbruk

Lanserer idé om nytt lokalt Idretts-Mekka

– Idretten er utålmodig

Idrettsrådet ber Harstad kommune om å få opp farten.

130 år - 130 historier:

Fikk tilbud om å bli proff

Han startet sin karriere på HIL. Nå er han tilbake.