Lykke i Storgata

Lykke og Lukas ble løsningen for to ungjenter som ønsket seg normal arbeidstid. De angrer ikke et sekund.

Mens noen gater legges øde, har det det siste året blitt fylt opp i Storgata, byens nye handlegate. Blant nykommerne er Line Ravn Munkvold og Benedikte Nilsen med butikken Lykke og Lukas. For seks måneder siden, midt i finanskrisa, sa de opp faste jobber og åpnet dørene til butikken med det rare i. De har aldri angret.

? Vi planla lenge for å finne det rette konseptet. Det måtte være noe Harstad manglet og noe vi begge hadde interesse for. Samtidig hadde vi et ønske om å imøtekomme flere kundegrupper, sier de om den saken. Og påpeker at sommermånedene har vært over all forventning.

? Mer enn vi hadde turt å håpe på.

Babyklær og hjembaktbrød

Lykke og Lukas inneholder barneklær, interiør, gaveartikler og .... hjembakte brød.

? Barneklær, som vi kanskje selger mest av, var noe vi selv savnet da vi ble småbarnsmødre. Vi bestilte det meste på nett, sånn oppsto den ideen. Men så måtte vi ha noe i tillegg. Vi kom begge fra restaurantbransjen, det passet med noe spiselig. Derfor hjembakst, forteller Ravn Munkvold. Som sammen med partneren starter dagen grytidlig for å friste kundene med rykende ferske valnøttbrød, gresskarbrød og gulrotbrød. Muffins og andre søtsaker pryder disken, og nykvernet kaffe er selvfølgelig blant vareutvalget. Økologisk, om du vil.

Handlegate

Ungjentene anbefaler andre til å etablere sin egen arbeidsplass.

? Men det er viktig å satse på et konsept man har tro på, og noe som byen trenger. Vi har fått tilbakemeldinger på at denne typen butikk har vært et savn i Harstad, sier de. Og legger til at gode tilbakemeldinger har det spesielt vært fra tilreisende i regionen.

? Mange synes det er så flott at Harstad har fått ei så fin handlegate, utenom senterbutikkene. Hyggelig å høre. Selv har vi fått normal arbeidstid, så vi kan være mer sammen med familiene våre. Vi har det dessuten veldig bra på jobb. Nå ser vi fram til julehandelen med store forventninger, slutter de.Mer å lese på ht.no:
(Foto: Tina Eilertsen)

Foto: Tina Eilertsen

Leses nå:
Nyheter

130 år - 130 historier:

Full av påfunn og handlekraft

Han har vært med på Robinson, og vi husker han som leder for Mjødberget.

Merker økt pågang på legekontoret etter innføring av ny fraværsgrense:

– Målet er rett, men virkemidlene bør diskuteres

Kommuneoverlege Mette Røkenes, sier det har vært stor økning i pågangen fra småsyke videregåendeelever på legekontoret etter innføring av ny fraværsgrense.

Sulland blir ny forhandler for BMW

1. juni overtar Sulland Gruppen BMW-agenturet i Troms og Nordland.

Kvinne funnet drept i Lenvik

Det opplyser politiet i en pressemelding mandag kveld.