Skal tilbake på skolen

Niåringen har fortalt om flere mobbe-episoder på skolen. Nå skal han tilbake så snart det er naturlig. Får varslingssystem | Guttens far kan bli straffet | Glad for støtte | Nytt våpen beslaglagt | Mange lærere i skolegården | Bekrefter mobbing | - Læreren er dagens helt | Skryt fra foreldrene | - Uvirkelig, totalt uvirkelig | Skudd smalt da lærer grep inn | Fjerdeklassing skjøt med hagle
Niåringen som avfyrte to skudd med et haglgevær i skolegården ved Kanebogen skole i Harstad tirsdag, skal tilbake til skolen så snart det er mulig og naturlig.

Det sier familiens bistandsadvokat Tore Mevik til NTB.

Mevik sier at gutten har selv fortalt om flere konkrete eksempler på mobbing på skolen.

– Jeg vil ikke gå nærmere inn på hva mobbingen har bestått av, hvor lenge den har pågått og hvem som står bak. Men dette er en omstendighet som muligens kan forklare guttens handlemåte, sier Mevik til NTB.

– Gutten bor hos familien sin og blir tatt hånd om av hjelpeapparatet. Familien har det tøft. De trenger noe tid til å komme seg til hektene igjen. Etter hvert er det intensjonen at gutten skal tilbake til skolen igjen. Det er en del av min oppgave å forberede dette gjennom dialog og kontakt på familiens vegne, sier Mevik til NTB.

Mer å lese på ht.no:

 
Ht.no oppfordrer sine leserne til debatt! Vi bruker Facebook-kontoer som grunnlag for debatten. Vi har ytringsfrihet, men ingen ytringsplikt. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir fjernet. Det samme gjelder svært usaklige innlegg. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.
Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Leses nå:
Nyheter

Tar ny sats etter krisemøte

Det ekstraordinære årsmøtet kunne ha vært første steget mot styrt avvikling for Harstad Damefotball. Det endte med ny giv inn i framtida.

DEBATTINNLEGG:

Musikk viktigere enn forsvar?

Skal Forsvaret beholde musikerstillinger for at dyktige "korpsunger" skal kunne "få seg skikkelig jobb" etter kanskje 5 -10 år?

Tar ny sats etter krisemøte

Det ekstraordinære årsmøtet kunne ha vært første steget mot styrt avvikling for Harstad Damefotball. Det endte med ny giv inn i framtida.

Filmfestival:

Storfornøyd med festivalåpningen

Med språkkunst og svensk film åpnet Arctic Moving Image & Film Festival torsdag kveld.

SUPERBONDEN PÅ NRK:

Slik gikk det i første episode med harstadjenta

Duell i å melke ku avgjorde.

HARSTAD-ORDFØRER KJEMPER VIDERE:

- Kan dere fatte og begripe at forsvarsministeren vil fjerne KJK?

- At hun tør! Torsdag kveld var Marianne Bremnes på Debatten på NRK1.

Gammelbryggaavsløringene

- Null tillit til prosessen

Leder i Harstad Frp, Eivind Stene, mener de siste dagers Gammelbryggaavsløringer i Harstad Tidende avdekker et hemmelig spill som ikke er kommunen verdig.

Kan ende i retten

Fagkoordinator Tronn Pedersen ved Areal og byggesakstjenesten i Harstad kommune innrømmer at behandlingen av byggesaken i Gullhaugggata 4 har vært rotete.

- Et nei er bare midlertidig; jeg gir meg ikke før jeg får et ja

Den nye prosjektlederen i Hålogaland Fotballutvikling hater å mislykkes.

Luftig tur i traktor fra Andøy til Harstad

– Jeg har kjørt traktor uten hytte fra Andenes til Harstad. Det var svinekaldt.