Sjakk matt på 14 sekunder

Her setter sjakksensasjonen Peter Flermoen programlederne i Flyt sjakk matt - og det på kun 14 sekunder.

Det unge sjakktalentet har nylig vært Montenegro for å spille sjakk-EM for ungdom. Der skaffet han seg en meget sterk 6. plass. Det er forøvrig den samme plasseringen genierklærte Magnus Carlsen i sin tid oppnådde.

Programlederne Ragnhild Mørch Lind og Marie Fæster Tønnesen i TV Hålogalands programserie for ungdom, Flyt , har tidligere truffet Peter. Det skjedde i vår, etter at han hadde blitt nordisk mester i sin klasse.

Møtet skjedde på en av Peters treningskvelder. Og i tillegg til å snakke om sjakk, benyttet jentene anledningen til et parti mot sjakkmesteren.Jentene på 18 år, til sammen 36, i kamp mot en gutt på 12. Det måtte vel bli rått parti, var jentenes utgangspunkt.Og rått parti ble det, men ikke slik jentene hadde tenkt seg. De ble satt sjakk matt på kun 14 sekunder.Her ser du intervjuet med Peter Flermoen og det råe partiet.Mer å lese på ht.no:
Leses nå:
Nyheter

130 år - 130 historier:

Full av påfunn og handlekraft

Han har vært med på Robinson, og vi husker han som leder for Mjødberget.

Merker økt pågang på legekontoret etter innføring av ny fraværsgrense:

– Målet er rett, men virkemidlene bør diskuteres

Kommuneoverlege Mette Røkenes, sier det har vært stor økning i pågangen fra småsyke videregåendeelever på legekontoret etter innføring av ny fraværsgrense.

Sulland blir ny forhandler for BMW

1. juni overtar Sulland Gruppen BMW-agenturet i Troms og Nordland.

Kvinne funnet drept i Lenvik

Det opplyser politiet i en pressemelding mandag kveld.