Onsdagens treningskamp mellom 2.-divisjonsrivalene HIL og Mjølner endte 1-1. Thomas Skoglund Windstad ga HIL pauseledelse 1-0. Børge Henriksen, som HIL jaktet på tidligere i vinter, scoret med en lekker lobb til 1-1 i andre omgang.

Kampen var underholdende for de som like å se store målsjanser – et tosifret antall for begge lag. Samtidig var den et varsku om at Hålogalands representanter på allnorsk nivå for menn har mye å ta tak i dersom ambisjonene er høyere enn nedrykksstrid. Prestasjonsmessig var det bedrøvelig.

- Vi har heldigvis to måneder på oss. Det er god tid og den skal vi bruke godt, sier HILs nyansatte trener Stian Johnsen – med fortid i Mjølner.

- Den første treningskampen blir gjerne slik. Spillet sitter ikke og vi mangler struktur, men det vil komme seg, mener målscorer Skoglund Windstad.

HIL stilte uten Marcus Ursin Ingebrigtsen og Robin Lorentzen, men hadde ellers tilgjengelig det som er av spillere i stallen per nå. Det vil si at fire i startelleveren var mer eller mindre førstevalg i 2.-divisjon i fjor. De øvrige er enten nye eller spillere som har slitt benken tidligere. Mjølner mønstret heller ikke sitt beste lag. Gjestene testet svenske Mathias Candemir, som nok burde ha dominert mer med tanke på det labre nivået i kampen om det er en spiller Mjølner skal vurdere å bruke ressurser på.

SCORET: Thomas Skoglund Windstad scoret HILs mål i treningskampen mot Mjølner. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø