Milad Mohammadi har fått utmerkelser som Sveriges superkommunikator, Sveriges Supertalent 2013 og Morgendagens Leder og er på kort tid blitt en av Sveriges mest populære og inspirerende foredragsholdere.

Fredag holdt et foredrag under Harstadkonferansen om det å være fremmed i Skandinavia. Mohammadi ble født i Iran på slutten av 80-tallet og flyktet til Sverige. En oppvekst med ekskludering, diskriminering og det å se sine foreldre slåss for livet ble en stor drivkraft Milad. Han var Sveriges yngste jurist og statsviter og er i dag en uforglemmelig foredragsholder.

Han startet foredraget med å spørre salen om et begrep vi ofte glemmer bort, spesielt i Skandinavia: Sårbarhet

- Det er ikke  mange i dag som har mot til å være sårbar, sa Mohammadi, før han stilte følgende spørsmål:

- Hvor mange her inne har i livet hatt det veldig dårlig? Rekk op hånden. I prinsippet har alle i en periode i livet hatt det dårlig. Uansett bakgrunn og kjønn så går alle gjennom livets harde skole. Vi jobber hardt hver dag, sier Mohammadi.

Han fortalte om en barndom der han følte seg utenfor.

- Da jeg var liten så hadde jeg det vanskelig. Det er hardt å vokse opp i Skandinavia som en som er annerledes. Jeg forsto ikke hvorfor. Visste ikke hva jeg skulle gjøre for å bli populær. Uansett hva jeg gjorde, så ble det verre. Jeg hadde ingen venner og satt inne hver dag og lurte jeg på hva som er feil med meg. Hvorfor er livet så vanskelig?

- En dag kom jeg fram til to vallg. Enten å ta livet av meg selv, eller bestemme meg for å bli et fantastisk mennenske. Jeg bestemte meg for å bli noe. Alle mennesker har et potensial. Alle fortjener å leve et verdig liv, sa Mohammadi, som satset på studier og ble Sveriges yngste jurist og statsviter og en meget populær foredragsholder, mye for å bruke seg selv til å kommunisere det offentlige og næringslivet om ikke å diskriminere de som kommer fra utlandet.

Nå jobber han med å skape det han selv kaller verdens beste skole i et område av Stockholm hvor mange invandrere bor. Målet var å realisere denne før han fylte 30 år. Nå er han 25 og om seks måneder åpner skolen.

- Hver dag er vi mennesker som har så mye i oss, drømmer. Dessverre har vi ikke bygd opp et samfrunn der vi ser hverandre, spesielt de som kommer fra andre land. Det er synd. Det er mennesker som forsvinner. Denne historien handler om alle som ikke er her. De som står utenfor samfunnet og blir diskriminert, avsluttet Mohammadi, som helt til slutt minnet folket i salen om følgende:

- Alle mennesker bærer på et potensial. Det er opp til alle å være forbilder.