Klokken er 1930 onsdag ettermiddag og Camilla Johansen er fremdeles på jobb. Etter at hun åpnet Bakerinnen i Storgata i Harstad har publikum ikke fått nok av hennes boller, kanelsnurrer og brød.

- Hver uke går det 350 til 400 kilo mel. Det er ikke så mye i forhold til et stort bakeri, men her gjør vi alt for hånd, sier Johansen mens hun ruller ut deig til morgendagens kanelsnurrer.

En vanlig arbeidsdag de siste ukene har startet klokken 0600. Noen dager har hun ikke dratt hjem før etter midnatt.

- Jeg blir nok ikke kåret til årets mor, sier Johansen.

I dag er det to heltidsansatte og fire deltidshjelpere på plass i butikken som har fenget Harstads befolkning. Da hun åpnet var det kø utenfor.

- Noen skreiv på Facebook at det ikke hadde vært så mange i Storgata siden 17. mai. Det er veldig morsomt å se reaksjonene. Jeg hadde ikke drømt om denne responsen. Også andre bedrifter har heiet på meg. Jeg vet ikke hvorfor det har blitt sånn, men jeg er veldig takknemlig, sier hun.

Kundene er av alle aldere og kjønn.

- Et par eldre damer kom inn en dag og sa at det var slik bakeriene var på 60-tallet. Jeg har også innom mannlige håndverkere som virkelig fyller posen med varer. Det er kjempeartig.

Blant medhjelperne i butikken er blant annet jenter i 14-15-årsalderen.

- Det er unge folk men veldig flinke og arbeidssomme. Det er vanskelig å få arbeid når de er i den alderen, men jeg tenker: Hvorfor ikke gi dem sjansen. En har lyst til å bli konditor, og jeg synes det er flott med folk som har lyst til å gjøre noe.

- Hvorfor henter du ikke inn flere folk i stedet for å jobbe så mye selv?

- Jeg vet ikke om etterspørselen kommer til å være sånn som dette framover, men i desember må jeg nok ha en person til i butikken, sier Camilla Johansen.

Tidvis jobber Camilla Johansen til etter midnatt før hun går på jobb igjen klokken 06. Foto: Lars Richard Olsen