Camilla Johansen er straks klar til å åpne dørene til Bakerinnen. Allerede fredag tjuvåpnes dørene for spesielt inviterte.

Den offisielle åpningen er i lørdag formiddag.

- Jeg har egentlig vært ganske rolig fram til nå, selv om det har vært mye å gjøre. Men for to timer siden begynte jeg å forstå at nå er det ingen vei tilbake, sa Johansen da Harstad Tidende besøkte henne torsdag kveld.

Mye hjelp

Til tross for at det var under et døgn til åpningen, virket det meste å være på plass torsdag.

- Hvor mye sukker? Du må nesten bare smake det til, instruerte hun en av sine mange medhjelpere.

- Venner og familie har vært helt utrolig hjelpsom de fire ukene vi har jobbet med å fikse disse lokalene om til et bakeri. Vi har fått en liten bakerfamilie her, sier hun.

De siste døgnene har gått med til å gjøre ferdig lokalene, samt bake.

- Pikekyss, biscotti, lakrismandler, terter, trøffelkake, langtidshevede brød og mye mer. Nå skal lufta her fylles med deilige dufter, smiler hun.

Torsdag fikk ekstra hjelp fra hennes bakebestevenn i TV3-programmet ”Hele Norge Baker”, Knut Olav Sundsvåg Knutsen.

Det er nettopp gjennom deltakelsen av dette programmet, der hun kapret andreplassen, at drømmen om et eget bakeri i hjembyen fikk fart på seg.

- TV-serien har åpnet dører for meg og har gjort sitt til at jeg kan realisere det jeg har tenkt på lenge. Nå kan jeg endelig leve ut drømmen min, sier Johansen.

Plassen skal hete Bakerinnen, oppkalt etter bloggen hennes.

Fornøyd

Og hun har fått det akkurat slik hun vil det.

- Konseptet er slik jeg alltid har ville hatt det. Alt blir bakt med kjærlighet og vi bruker god tid med skikkelige råvarer. Jeg kommer til å bruke mine beste oppskrifter. Vi har også brukt mye tid på å tenke på hvordan vi skal servere maten. Vi har fått laget eget serveringsfat her i Harstad, uten at jeg vil røpe hva det er. Vi skal også servere kaker på gamle fat. Jeg har bare gjort det jeg føler for. Det skal være unikt og annerledes.

- Jeg føler at drømmen min blir oppfylt nå og jeg synes selv lokalet er blitt veldig fint. Kanskje finere enn det jeg hadde håpet på, smiler hun.

Hun innrømmer at det har vært travelt. Nå håper hun plassen blir fylt opp med gjester.

- Jeg tror folk vil komme hit. Jeg må innrømme at jeg har stort sett vært her hele tiden de siste ukene og lite sosial. Alle som kommer innom sier likevel at folk sier de vil komme hit. Men man vet jo aldri.

- Fra i morgen blir det å stå opp tidlig for å kna deig. Det skal være melissky helt ned til Harstad Tidende og lukte kanelsnurrer opp til sykehuset. Nu skjer det endelig, smiler hun.

Camilla Johansen ble kjent da hun deltok i TV3-programmet ”Hele Norge Baker”. Der endte hun på andreplass. Foto: TV3