Da hun foran kommunevalget i 2011 ble lansert som Aps ordførerkandidat, så hun ikke for seg en langvarig karriere som heltidspolitiker. I dag har pipa fått en annen lyd. Tre givende år som byens ansikt utad har gitt Bremnes mersmak.

Klart svar

- Jeg trives veldig godt i jobben. Om jeg mestrer den, er det opp til andre å bedømme. Selv synes jeg det ikke har gått så verst, sier ordføreren. Hun hadde derfor svaret klart da forespørselen fra partiet kom i mai. Men først på Aps nominasjonsmøte 2. november blir det formelt avklart at hun må anses som den største favoritten til å inneha ordførervervet i perioden 2015-2019.

- Byen står foran en rivende og positiv utvikling. Det vil jeg være med på. På det mer personlige plan har de tre siste årene vært ekstremt lærerike. Jeg har møtt mange interessante og spennende mennesker. Jeg har opplevd mye artig. Det var kort sagt ikke vanskelig at å si ja til en ny periode, forteller Bremnes. Blir hun ikke ordfører, påtar hun seg rollen som Aps gruppeleder.

Ingen garanti

Det er neppe dristig å spå at Ap neste høst vil gjeninnta sin posisjon som byens største parti. Frp kan ikke forvente samme braksuksess som etter den opphetede bompengedebatten i 2011. Og i Høyre har man langt igjen før man når gamle høyder.

Men selv om Ap skulle få betydelig økt oppslutning, så gir ikke det Bremnes noen garanti for fire nye år med ordførerkjedet rundt halsen. Ordninga med direkte ordførervalg er en saga blott. Nå er det i første omgang velgerne, dernest hestehandlinga partiene imellom, som avgjør.

- Vi i Ap får ganske sikkert ikke reint flertall alene. Skal jeg fortsette som ordfører, må jeg ha støtte fra andre partier. Hvilke konstellasjoner som dannes etter neste valg, er umulig å si, mener Bremnes.

Men basert på de gode erfaringene hun har høstet, vil hun på ingen måte utelukke ei videreføring av dagens koalisjon mellom Ap, Høyre og mellompartiene. I Harstad er ikke den politiske avstanden mellom Ap og Høyre spesielt stor.