Studieleder Trond Bottolfsen ved Høgskolen i Harstad sier det er torsdag de virkelig skal jobbe, for da besøker skoleelevene fra regionen messa.

- Det er viktig å være til stede og informere om at det faktisk finnes både bachelor og masterstudium rettet mot denne store industrien.

Han sier skolesamarbeidet er viktig for høgskoletilbudet i denne regionen.

– En student kan ta treårig bachelor som ingeniør i Narvik og får vi godkjent det nye tilbudet, kan vedkommende fortsette med et toårig masterstudium innen industriell økonomi i Harstad. Dette er et eksempel på hvordan skolene samarbeidet med å til rette tilbudene for elevene, sier han.

Bottolfsen avslører samtidig at de har konkrete planer for høsten 2015.

- Master i industriell økonomi finnes fem andre steder i landet. Studiet er det mest populære tilbudet på disse skolene. Får vi dette godkjent vil det bli viktig i jobben med å befeste skolenes posisjon overfor oljeindustrien. Vårt tilbud er relativt unikt med fokus på logistikk og forskyningskjedeledelse, sier Bottolfsen.

Marius Stamnes er en av tre ansatte hos Weatherford i Harstad. Han er ingeniør, mens ser behovet for å bygge på utdannelsen med det nye økonomi- og ledelsesstudiet på Høgskolen.

– En ingeniør ønsker å gjøre en best mulig jobb. Jeg ser at i dag er det ikke nok bare å tenke som en ingeniør, men man må også ha kunnskap om økonomi for å få det beste resultatet, sier han.

Student på Høgskolen i Harstad, Joakim Pedersen fra Lødingen, deltar på oljemessa. Han skal prøve å overbevise elever fra vestlandet om at det vil være lurt for dem å velge høgskoletilbudet i Harstad/Narvik-regionen.

– Jeg tar Internasjonal beredskap. Det er et samarbeid mellom begge høgskolene og brannskolen på Fjelldal. Dette er et høyaktuelt studietilbud som er utrolig viktig når oljeaktiviteten øker i nordområdene. Hvert år er det langt flere søkere enn studieplasser, så elevene som går på dette er veldig motiverte. Skolesamarbeidet gjør at vi har tilgang til de beste lærerresurssene, sier han.