Utdanningsforbundet tar ut ytterligere 1000 lærere i streik. Leder Ragnhild Lied sier hun dimensjonerer for «en langvarig streik».

I Harstad tas nå 30 lærere ved Kila skole ut. Tilsammen vil da 180 lærere være tatt i streik i Harstad fra tirsdag 2. september.

Lærerne som er tatt ut ved Kila tilhører mellomtrinnet (5.-7. klasse) og ungdomsskoletrinnet (8.-10. klasse).

- Det er ingen lærer som er tatt ut på småskoletrinnet. Nyheten er såpass fersk at jeg ikke har fått oversikten, men dette er et betydelig antall lærere og vil få betydning for mellomtrinnet og ungdomskoletrinnet, sier Kila-rektor Peder Johnsen. Frem til nå har Utdanningsforbundet hatt om lag 7700 lærer i streik. I dag varsles en opptrapping for nær 1000 nye lærere, med virkning fra tirsdag 2. september. Dermed vil nærmere 9000 lærer i Utdanningsforbundet være i streik fra neste tirsdag.- Dette er nødvendig for å øke presset på KS og kommunene slik at vi kan få et godt resultat, og for å øke sjansen for å få stoppet streiken, sier Utdanningsforbundets leder Ragnhild Lied i en pressemelding.I de tre foregående uttakene har de yngste barna (1. – 4.-klassinger) blitt skånet for streiken. Det vil også skje i denne runden.- Det har ikke vært lett, men vi har også klart det i dette streikeuttaket, sier Lied.Utdanningsforbundet har 22 streikeområder. Noen steder er det valgt ikke å ha noen opptrapping, mens det andre steder er valgt å ta ut nye kommuner i streik.Totalt tas det 31 nye skoler ut i streik. Nye fem kommuner (Kongsvinger, Nøtterøy, Randaberg, Orkdal og Østre Toten) blir rammet.Det nye streikeuttaket kommer etter at sonderingene med KS i helgen ikke førte frem. Nå forbereder Utdanningsforbundet seg på at streiken kan bli langvarig.- Vi har dimensjonert uttaket for å kunne stå i en langvarig streik.- Men, selv om dette er et betydelig uttak, så er det ikke uttaket så stort at det skal gi grunnlag for spekulasjoner om tvungen lønnsnemnd, understreker Lied.Hun håper likevel at motparten vil komme snarlig på banen, slik at elever og lærere snart kan komme tilbake til klasserommene.