- Det blir forhåpentlig vis åpning i første del av oktober, men jeg tør ikke sette noen eksakt dato nå før jeg har kommet meg på plass og ser løpet i det.

Flere lokaler var aktuelle for Johansen som fredag slutter i HjerterDame for å starte egen bedrift.

- Jeg har sett meg rundt men falt for dette lokalet. Alle byer bør ha en Storgate man er stolt av og hvor det myldrer. I Harstad er dette den første gata man kommer til og jeg synes jeg har verdens beste plass. Jeg har mange parkeringsplasser og tror mye vil skje i denne gata, sier hun.

Hjemmekoselig

Nå skal Fotolabben snart flytte ut, men allerede er kjøkkenet på plass - i kjelleren.

- Det skal opp når Fotolabben er ute. Det er et åpent kjøkken og det blir åpen produksjon. Jeg synes det er hyggelig å vise arbeidet som gjøres. Man skal også føle at man kommer hjem når man er i lokalet, sier Johansen.

Alt er nytt, og investeringen er betraktelig, sier gründeren.

- Det er en investering i både tid og penger, men jeg har tenkt på dette i fem år og gleder meg til å åpne. At jeg ble kjent gjennom programmet Hele Norge baker har vært utrolig bra for meg som har gått med denne planen. Kanskje derfor ble det naturlig å gjøre det nå.

Massiv støtte

Johansen sier at hun har følt sterk støtte fra Harstad etter at hun fortalte om planene om å starte håndverksbakeri.

- Jeg hadde nok ikke gjort dette hvis jeg ikke følte at hele byen heier på meg. Jeg snakker daglig med folk som forteller meg at de gleder seg til butikken åpner og følger med. Det hadde nok ikke vært sånn i Oslo og jeg er glad for at jeg bor i Harstad. Jeg håper bare at jeg kan innfri det folk har forventninger om.

I starten er planen å ta seg av det meste av jobben selv.

- Men jeg har også en håndplukket stab med ekstrahjelp. Dette er uansett ikke et industribakeri, men et mikrobakeri der jeg blant annet skal selge kaker, kanelsnurrer, deilige blingser og vaffelkaker. Det blir ”back to basics”, sier hun.

Alle planene vil hun ikke avsløre.

- Jeg har noen hemmeligheter som jeg håper jeg kan snakke om senere, sier hun.