Cecilie Myrseth (Ap) og stortingspolitikerne på resten av Tromsbenken møter Sør-Troms regionråd i dag.

Lederen for Tromsbenken innledet med å si at hun er glad for at sammenslåingen mellom Troms og Finnmark tok en ny retning torsdag kveld, da partene ble enige om at det nye navnet blir "Troms og Finnmark".

- Nå er vi i den sørligste delen av denne nye regionen, og denne delen vil ha en viktig funksjon framover. Det samarbeidet man har i Sør-Troms med Ofoten, Lofoten og Vesterålen har vært og blir enda viktigere nå, sa Myrseth.

Hun kom også inn på at det blir viktig for den nye regionen at statlige arbedisplasser legges ut. Hun oppfordret ordførerne i hele den nye stor-regionen "Troms og Finnmark" til å finne samarbeidsarenaer, der de kan jobbe sammen for å styrke den nye nordlige regionen. Hun eksemplifiserte med at Harstad for eksempel kan ha effekter av å samarbeide nærmere med Hammerfest, når man nå blir i samme nordlige region.

Regionrådet skal diskutere flere viktige saker med politikerne på Tromsbenken i Stortinget fredag.

Blant annet står både ny E10, utfordringer ved Harstad/Narvik lufthavn Evenes og elektrisitetsforsnyningen på sakskartet.  Nasjonalt senter for Outsider Art, og forskriften til motorferdselsloven blir også tema.