Flaggskipet Buster Phantom er nesten 10 meter lang og nesten 3 meter bred, og koster 2,3 millioner kroner. Den har to stykk Yamaha utenbordsmotorer på hekken, hver på 350 hestekrefter. Motorene er to meter høy. Under testing har de oppnådd 60 knops fart. Kanskje ikke så overraskende at Phantom har satt verdensrekord på distansen Helsinki-Godtland.

-  Å kjøre Buster Phantom i topphastighet er som å fly uten vinger, sier Jan Eirik Gabrielsen på Biltrend. Mandag sto han i bitende kulde på Felleskjøpkaia og så K. Simonsen løfte den over 3 tonn tunge båten av båthengeren og ned i havet. Begge motorene startet som de skulle før råskinnet forsiktig ble kjørt bort til Biltrend.

- Nå kommer det folk opp fra Yamaha for å finjustere alt. Så skal den overleveres til kunden som er fra Narvik. Han skal bruke båten til å gå mellom Narvik og Tysfjord, sier Jan Eirik Gabrielsen.

STØRST: Sammenlignet med det tidligere flaggskipet, Buster Magnum M5, er Phantom 2,3 meter lengre, og den høyeste motoreffekten er dobbelt så høy. Mandag ble den sjøsatt på Stangnes. Foto: frank r. roksøy