I dag, tirsdag, er det en åpen høring i Utenriks- og forsvarskomiteen om nedleggelsen av Andøya flystasjon. Den kommer etter de to representantforslagene fra henholdsvis Arbeiderpartiet, og Venstre, Kristelig Folkeparti, SV og Senterpartiet.

Kristiansen møter selv på høringen tirsdag. Overfor Fremover legger han ikke nevneverdig skjul på at han begynner å bli lei av å måtte svare på hvorfor han mener Stortinget gjorde rett i å kraftsamle på Evenes.

Både Nordland fylkeskommune, Andøy og Evenes kommuner, regionrådene i Vesterålen og Ofoten, BAF, Andøya space center og de fleste av fagforeningene har fått to minutters taletid i høringen, som avsluttes med én time med forsvarsminister Frank Bakke Jensen.

Svein Erik Kristiansen tror ikke en ny forsvarsminister vil gi andre svar enn det tidligere forsvarsminister Ine Eriksen Søreide vill gitt.

– Beslutningen er godt gjennomarbeidet, og den er ikke personavhengig. Det er ikke noen tilfeldighet at Andøya flystasjon blir lagt ned, sier Svein Erik Kristiansen til Fremover.

Han tror at spørsmålet om nedleggelsen er over når komiteen nå får behandlet de to representantforslagene som ble lagt fram i høst.

– Nå håper jeg dette er over, og at vi får konsentrere oss om det som skal komme. Det handler ikke minst om respekt for de som er i en situasjon hvor det til stadighet skal sås tvil om hvor de skal ha sin arbeidsplass, sier Evenes-ordføreren.