Rettens andre dag startet med at tiltalte fikk fortelle sin versjon av saken. Han hevder at han ikke kjenner den yngste av de to fornærmede, som er henført under de to første punktene i tiltalen, men at han kjenner litt til den andre.

Han fortalte blant annet retten om en skade som han pådro seg i den aktuelle tidsperioden de første hendelsene, ifølge tiltalen, skal ha skjedd. Tiltalte mener den skal ha gjort slik at han ikke har kunnet gjennomføre den seksuelle omgangen eller voldtekten som tiltalen beskriver.

Tiltalte og retten fikk se utskrift av en rekke chattelogger, fra flere ulike chattetjenester. Med unntak av en logg fra Facebook, hevdet tiltalte at brukerne ikke tilhører han. Han benekter at det er han selv som har skrevet meldingene, men medgir at det er hans konto.

Annen historie enn jentene

– Begge de to jentene som er fornærmet i saken, har fortalt en annen historie enn den du forteller. Hvorfor har de så voldsomt ulike forklaringer fra dine? spurte aktor Thor Erik Høiskar.

– De er to venninner som har kommet opp med disse forklaringene, svarte tiltalte.

De to jentenes vennskap var tema også på rettens første dag. Begge jentene hevdet da at de ikke kjente hverandre før etter at de begge hadde levert inn anmeldelse.

– Jeg hørte om at hun hadde vært gjennom mye av det samme som meg, og da begynte vi å skrive med hverandre, sa den eldste av de to i retten tirsdag.

– Er det noe uvennskap mellom deg og de fornærmede? spurte aktor.

– Jeg kjenner ikke den yngste fornærmede, så jeg kan ikke være sint på noen jeg ikke vet hvem er. Jeg var heller ikke sint på den eldste. Jeg har ikke gjort dem noe.

Saken går i rettssal 1 i Trondenes tingrett denne uka. Tiltalte hevder at de beskrevne tilfellene ikke har funnet sted. Foto: Sanna Drogset Børstad

Er tidligere dømt for lignende tilfeller

Mannen er tidligere dømt for seksuell omgang med barn under 16 år. Han har sonet en fengselsstraff for dette.

Han medga i retten tirsdag at han har hatt seksuell omgang med den eldste av de to fornærmede, men bedyrer at det skjedde etter at hun fylte 16 år.

Hun, på sin side, sier at det har skjedd mellom 25 og 30 ganger, fra hun var 14 år, men aldri etter at hun fylte 16.