Sturla Bangstad, daglig leder av Sør-Troms regionråd, orienterte for planene om å søke Troms fylkeskommune om 2,8 millioner til prosjekt «Leverandørutvikling».

- Jeg har allerede fått henvendelser fra bedrifter i Harstad som applauderer dette som et bra tiltak på lik linje med petroklyngen som allerede finnes her. Det er mange små og mellomstore bedrifter i vårt område som ikke vil klare å levere uten å samarbeide med andre, sa Bangstad.

Han mente at dette henger sammen med fylkets ønske om en helhetlig strategi for Forsvaret i Troms.

- En forsvarsnæringspolitisk tanke hos fylkeskommunen må på plass, sa ordfører i Harstad, Marianne Bremnes.

Hun mener også at det er viktig å jobbe opp mot Forsvarsbygg, slik at de lager mindre omfattende kontrakter som også mindre leverandører kan konkurrere om.

Rådmann Torbjørn Simonsen i Skånland viste til at Hålogalandsvegen som skal bygges for 8,4 milliarder kroner i samme periode, gjør at man også må hjelpe næringslivet til å posisjonere seg her. Ingrid Frantzen fra kommunestyret i Salangen mente man må tenke lengre enn bare Evenes-utbyggingen i prosjektet. Tjeldsund-ordfører Liv Kristin Johnsen viste til at de også har stor aktivitet ved Norges Brannskole og Ramsund Orlogstasjon. Merete Hessen, administrasjonssjef i Kvæfjord, sa de var glade for at kommunenes andel i prosjektet skal settes etter innbyggertall.