Politiet fikk natt til lørdag melding om en mann som hadde tatt seg inn i et fjøs. Mannen ble overrasket av fjøseieren på morgenkvisten, noe som resulterte at fjøseieren ble «rent ned» av mannen, som var naken på dette tidspunktet.

Politiet ble tilkalt, og gjerningsmannen ble pågrepet.

Samme skjedde i Vesterålen

Flere lignende hendelser fikk mye oppmerksomhet i Vesterålen i januar i år, da en mann ble tatt i to ulike staller i Sortland og Øksnes. Politiet etterforsket da det som ble omtalt som mulig forsøk på voldtekt av hester.

Etter det første tilfellet, i Sortland, glemte gjerningsmannen igjen en sekk i stallen da han løp fra stedet. I sekken ble det funnet sprøyter, sex-leketøy, glidemiddel, og tape, ifølge hesteeieren.

Saken i januar ble henlagt på grunn av manglende bevis.

– Det er avklart at det har vært uvedkommende i de to stallene. Men vi kan ikke føre bevis for at det er begått overgrep mot hestene og dermed gjort brudd på dyrevelferdsloven. Det forholdet er derfor henlagt. En person har fått 6.000 kroner i forelegg for uberettiget adgang til de to stallene, sa Elaine Pettersen Skagtun i politiet til VOL i juni i år.

Politioverbetjent Dag Sture Strøm ved Vest-Lofoten lensmannskontor bekrefter lørdagens hendelse, men vil ikke kommentere om det er samme person.

– Det jeg kan si er at vedkommende ikke er fra Lofoten, og at han har vært siktet for lignende forhold tidligere, sier Strøm.

Venter på svar

Dyremishandling er en del av etterforskninga også denne gangen. Det er gjort en del etterforskningsskritt opp mot dette, og politiet venter på svar på analyser. De vil bekrefte eller avkrefte om det har vært dyremishandling.

I utgangspunktet er mannen siktet for vold mot fjøseier, samt ulovlig inntrengning i fjøset. Han var også ruspåvirket da dette skjedde, ifølge Strøm.

Svar på prøvene ventes i løpet av et par uker, og vil kunne si noe mer om totaliteten i saken. Det gjenstår noen avhør, ellers er mye av etterforskningen gjort allerede. En jurist vil gjøre en vurdering på tiltale når saken er ferdig etterforsket.

– Den saken i Vesterålen i januar ble henlagt på grunn av manglende bevis. Hvor lett er det å bevise brudd på dyrevelferdsloven i slike saker?

– Godt spørsmål. Det er jurister som får avgjøre det når saken er ferdig etterforsket. Det kommer jo an på hvilke beviser man klarer å framskaffe, sier Strøm.

Mannen ble løslatt etter avhør.