Ved 1815-tida søndag ettermiddag ble det oppdaget brann i Fabeløya Naturlekepark på Sørrollnes.

Ingen skal være skadet.

- Det har vært aktivitet i parken søndag, men da vi kom ankom etter å ha oppdaget brannen, var ingen til stede, sier ordfører Dag Sigurd Brustind, som bor på Sørrollnes.

Han har forsikret seg om at alle med tilknytning til parken er trygge, og at ingen har lidd noen form for fysisk overlast.

Ifølge Brustind var det største tårnet i parken i ferd med å brenne ned til grunnen da han ankom.

Politiets operasjonssentral hadde klokka 1835 ingen opplysninger i saken.

Brant ned

- Det er lite vi kan gjøre, siden vi har lite vann her. Vi må bare vente på at brannvesenet kommer, sa ordføreren til Harstad Tidende klokka 1840.

Klokka 1847 la politiet ut en melding på det amerikanske nettstedet Twitter.com om at nødetater og politi var på vei til Sørrollnes.

Brannmannskaper som rykket ut fra Hamnvik var på stedet ved 1850-tida søndag og gikk i gang med slokking. Klokka 1905 meldte ordfører Brustind at brannen var slokket.

- Det ene tårnet er helt nedbrent. De tre andre er ikke berørt, sier han.

Styreleder i Fabelparken, Nina Dons-Hansen, er fortvilet over brannen. Ifølge beskrivelsene hun har mottatt brant det i det ni meter høye tårnet i utkanten av parken.

Må holde stengt

Dons tviler på at det blir mulig å holde parken åpen for normal aktivitet de nærmeste dagene.

- Vi må rydde, sikre og få oversikt over skadeomfanget. Så må de ødelagte delene av parken gjenoppbygges.

Dons har ingen formening om hva som kan ha forårsaket brannen i det ni meter høye tårnet, og håper en  eventuell etterforskning kan gi noen svar.

Ifølge Dons har parken hatt rekordbesøk i år, med over 7000 besøkende. De fleste kommer med ferga fra Harstad. Den benyttes av barnehager og skoleklasser fra hele regionen.

Brann Fabeløya naturlekepark, Sørrollnes. Foto: Ola Horsberg