Få hadde på forhånd av oppgjøret mellom Tromsø Storm og topplaget Kongsberg Miners trodd at førstnevnte skulle ha en mulighet til å vinne. Men en 19-åring fra Harstad ble tungen på vektskålen da Storm knuste til og vant 88–74 søndag ettermiddag.

Så store favoritter var bortelaget at oddsen hos et spilleselskap før kampen var på 7,55 for seier til Storm. Og da stjernen Hani Issalhi ble skadet tidlig i fjerde periode var det vanskelig å se for seg at Storm skulle ro i land en seier.

Så den til nå ukjente 19-åringen til. To ganger. Først med et trepoengsskudd som ga 70–65 seks minutter før slutt. Minuttet senere med nok en trepoenger til 75–65.

Dermed gikk Storm fra en ledelse på to til 10 poeng anført av Finstad. Totalt endte Finstad opp med 16 poeng i oppgjøret.

– Dette var gjennombruddet hans i Storm-drakten. Gjennom de siste tre årene har vi hatt Aron reisende fra Harstad for å spille på U19-laget vårt, og det er en glede å se når han skyter. For det kan han virkelig, sier Webb.

Fra gammel basketby

Aron Finstad, lillebror av tidligere Storm-spiller Adam Finstad, flyttet nemlig til Tromsø i sommer for å studere fysioterapi. Det betyr at Finstad blir i byen i minst tre år til.

– Skuddene satt, og dette var veldig godt. Rollen min er å skyte, og det har alltid vært rollen min, slår 189 centimeter høye Finstad fast overfor iTromsø etter kampslutt.

– Vi mangler av og til spillere som kan ta viktige skudd, og det er en dimensjon Aron gir oss. Jeg er veldig glad på hans vegne, sier Webb som er glad for å se at Harstad kan produsere spillere som kan ta steget opp på elitenivå.

Byen hadde mange år Harstad Vikings som var Tromsø Storms argeste rival i BLNO, men gikk konkurs i 2010. Siden da det kun vært et lokalt 2.-divisjonslag som har spilt.

– Det bygges sakte, men sikkert opp i Harstad. Jeg har parallell spilletillatelse og kan spille også for klubben, men det er selvsagt Tromsø som er førsteprioritet, sier Finstad som på sikt ønsker at Harstad får et lag i BLNO på nytt.

– Adam bor i Harstad og jobber for det, og jeg ønsker også veldig et lag som i gamle dager, slår Finstad fast.

Nevnte Issalhi var meget god for Storm. Allerede halvveis i kampen hadde han 19 poeng. Så ble han skadet i lysken, men tror ikke selv han blir ute lenge.

– Nå skal jeg hjem i isbadet. Jeg er veldig imponert over hvordan gutta klarte å ro i land seieren, sier Issalhi.

Ledet halvveis

Webb fryktet med Issalhis skade at seieren skulle ryke, men kunne se at resten av laget med Finstad i spissen håndterte det sterke Kongsberg-laget.

– Dette er den beste kampen vi har spilt siden vi sluttet med importspillere foran forrige sesong. Vi var veldig gode i dag, og man så at vi klarte å holde fasongen på laget selv om de tok igjen ledelsen vår i tredje periode, sier Webb.

Storm ledet nemlig 52–44 halvveis, men da det var ti minutter igjen var lagene igjen likt på 61–61.

– Vi klarte å gjøre det vi har snakket om for å vinne slike kamper. En stor og viktig seier for oss. Nå må vi bare jobbe på, og en gang ned i løypa kanskje få inn en ekstra forsterkning, sier Webb.

Dermed har Storm vunnet to av fire kamper og ligger dermed midt på tabellen. Kommende helg venter Frøya og Fyllingen i Bergen.