Ordfører Helene Berg Nilsen (Ap) og varaordfører Odd-Are Hansen (SV) i Skånland gjorde en nøktern betraktning av valget, fra valgvaken på Evenskjer mandag kveld.

- Personfokusering har stjelt oppmerksomheten fra sakene til Arbeiderpartiet nasjonalt, svarer Skånland-ordføreren om Arbeiderpartiets valgnederlag sentralt.

RØD: De "røde" kameratene varaordfører Odd-Are Hansen (SV) og ordfører Helene Berg Nilsen (Ap) om valgnederlaget.

Lokalt i Skånland ble Ap største parti med 29, 3 prosent av stemmene, men med en tilbakegang på minus fem prosent. Men Høyre havnet hakk i hel med 28,1 prosent av stemmene, en framgang på 3,7 prosent. Senterpartiet fosser også fram i Skånland med 6,1 prosent. Det som er litt spesielt med Skånland er at Fremskrittspartiet har ei stor oppslutning på 19,2 prosent, uten at man har et lokalparti i kommunen.

Varaordfører Odd-Are Hansen var ikke helt fornøyd med valgresultatet lokalt, med 4,8 prosent av stemmene. Men han registrerer en framgang på en prosent.

- Resultatet er bra i Troms, men SV står ikke så sterkt i Skånland. SV har vært tydelig i valgkampen for Nord-Norge med et klart standpunkt i fiskeripolitikken. Det er klart at striden mellom Andøya og Evenes i forsvarssaken der SV nasjonalt har vedtatt at man ønsker at Andøya flystasjon skal bestå, kan ha medført at SV i Skånland har fått li, spekulerer Hansen.

Valgdeltakelsen i Skånland var bra, med opp mot 76 prosent deltakelse.

- Deltakelsen har gått opp og det er veldig bra. Deltakelsen er høyere ved Stortingsvalg enn ved kommunevalg, sier Nilsen.