Gule epler og fersken

I dag er det tredje generasjon Grassa som driver Tariquet – en produsent som har levert på det jevne i over 100 år. Dagens drivere representerer den unge generasjonen som er opptatt av miljø og naturen. Derfor lages også vinene på naturens premisser – det vil si økologisk. Denne Chardonnay-vinen har vært ett par tre år i markedet og er blitt godt mottatt. Den nye årgangen er strågul på farge. Moden åpning med gule epler, urter, sitrus og fersken. Smaken er bløt med mer modenhet. Syrer som balanserer. Avslutter godt og tørt. Til lyst kjøtt eller alene. Svak femmer!

Verdt prisen

Chardonnay-vin som er strågul. Grønne epler, gode mineralske toner og sitrus på duft. Dette går igjen i en veldig frisk smak. Mot slutten overtar en god bitterhet som varer. Tørr. Denne koster noe mer enn andre hvitviner, men er absolutt verdt prisen. Til sjømat eller alene.

Søte bær

Endruevin som er dyp rød. Moden frukt, søte bær, jord, krydder og en anelse blomster i en kompleks duft. Bløt smak med mer frukt, mørk sjokolade og krydder. Tørrer i finish. Til hvitt kjøtt eller en god biff. Sterk firer!

Balansert

Ble kåret til «Winery of the Year» i fjor. Brukt åtte deler Garganega og Chardonnay. Gulgrønn. Frukt – eple og pære – samt sitrus og blomster i åpningen. Fortsetter med god frukt. Medium fylde. Det fortsetter i en balansert ettersmak. Til sjømat og sushi.

Fint bærpreg

Halvt om halvt med økologisk dyrket Cabernet Sauvignon og Malbec. Fin, klar, rosa farge. Deilig bærpreg – bringebær og solbær – og urter. Smaken er fruktig, frisk og passe fyldig. Grei avslutning. Til sjømat eller alene. God pris.

Litt anonym

Chardonnay-vin med en del restsødme. Gulgrønn. Litt anonym på duft – eple, pære og tropisk frukt. Smaken gir mer. Ok friskhet og lett bitter – noe som varer. Gummistrikk i ettersmaken. Til sjømat og hvitt kjøtt. Svak firer!

Tropisk

Ny Chardonnay-vin. Gulgrønn. Tropiske element samt eple, pære og sitrus i duften. Smaken er frisk med en anelse bitterhet, sitrus og eple. Passe fyldig og grei ei finish. Noe restsødme – 6 g/l sukker. Til fisk og hvitt kjøtt. God pris!

Saftig stil

Syv deler Grenache samt Carignan og Merlot. Alkoholstikk, mørke bær og krydder på duft. Saftig stil videre med tørre tanniner og umodne bær. Det bærer ettersmaken preg av. Også en del urter. Serveres lett avkjølt til hvitt kjøtt, vilt eller oster. Svak firer!

Kirsebær

Ny årgang. Kun brukt Cabernet Sauvignon. Modnet åtte måneder på fransk eik. Dyp rød. Kompleks med tørket frukt, kirsebær, gode fattoner, lakris og urter. Smaken byr på myk lakris, mer bær og eik. God sødme i avslutningen. Nytes alene eller til lam og vilt.

Mineraler

Gulgrønn Riesling som dufter melne epler, sitrus, noe blomster og gode mineraler. Frisk videre med frukt – epler spesielt. Gode syrer og mer sitrus. Veldig behagelig og leskende variant. Sitter godt og lenge. Kan nytes til det meste – også alene. Noe restsødme.