Han hadde en luke på to minutter og 41 sekunder ned til fjorårsvinner Eirik Solvang etter lørdagens sykkeldel. Opp Årbostadtinden var det ingenting å gjøre med kvæfjerdingen, som hadde få problemer med å forsvare ledelsen. Det betyr at Vesterheim har sikret seg sin aller første seier i tredagerskonkurransen på Andørja.

- Det var godt å slå guttene som har trent hele livet, humrer Vesterheim etter seieren.

- Jeg kjente meg tung i beina fra start og var litt nervøs underveis for hvordan dette skulle gå. Men til slutt ble det jo grei skuring i forhold til trippelkonkurransen, sier Vesterheim.

- Viktig med luke

Han mottok sin første laurbarkrans i karrieren da han bikket siste kanten opp til toppen av det 1.181 meter høye fjellet og løp inn til seier i trippelkonkurransen.

- Det er den første kransen i premiesamlinga. Vi får håpe på at det kommer flere snart. Kanskje allerede til vinteren, humrer Vesterheim.

Avstanden ned til argeste konkurrent i trippelkonkurransen, Eirik Solvang, ble på like i overkant av tre minutter.

- I dag ble luka som jeg hadde utrolig viktig. hadde jeg eksempelvis hatt ei minutt mindre luke, så kunne det fort ha sett annerledes ut. Da hadde Eirik sett ryggen min foran seg, og blitt kraftig motivert av det. For jeg svidde nok av noen fyrstikker mer enn jeg hadde beregnet i lørdagens sykkelritt.

Nå følger en tøff treningsperiode før motbakkeløpet Vetten Opp i Vesterålen i slutten av måneden.

- Det er to motbakkeløp til som står på planen for årets sommer i nord. Så går turen tilbake til Lillehammer og fokus imot vinterens langrennssatsing, sier Vesterheim.

- Rått

Han legger ikke på noen måte i mellom at han er imponert over hva Eirik Haugsnes framviste under årets tindeløp. Finnsnes-mannen gikk hen og knuste løyperekorden på Andørja ved å bestige Årbostadtinden på ny løyperekord, drøye fire minutter foran nestemann. Med tida 48.47 satte han en klar løyperekord siden løperne startet å løpe opp med sekk for noen år siden.

- Det Haugsnes gjør er bare rått. Han viser virkelig hvor lista ligger oppover fjellet. Jeg er virkelig glad for at han ikke var med i årets trippelkonkurransen, sier Vesterheim om Haugsnes bestigning av Årbostadtinden.

22-åringen var heller ikke nest raskest opp Årbostadtinden. Torgeir Sulen Hovland var nest raskest oppover fjellsida, på 52.48, mens Vesterheim fulgte deretter på 53.09.

- Jeg er jo litt overrasket over at det skulle gå så bra i dag. Jeg er jo en ganske stor og tung langrennsløper som har en del å drasse med meg oppover fjellet. Men jeg kom inn i en god rytme allerede fra start av, og hadde en god konkurransedag her, sier Sulen Hovland, og utdyper:

- Så var det også utrolig godt å slå Magnus i dag.

Alta-seier

I kvinneklassen var det langt mer spennende. Duellen mellom Anna Svendsen og Emilie Kristoffersen ble akkurat så jevn som man kunne forvente på forhånd. I sluttfasen av løpet var det Kristoffersen som trakk det lengste strået. Hun klinket neven i varden på toppen av Årbostadtinden som eneste jente som klarte å gjennom føre på under en time. Alta-kvinnen brukte 59.43 minutter opp, mens toer Svendsen løp på 1.01.36. På tredjeplass fulgte Hilde Aders med tida 1.02.22.

Torgeir Sulen Hovland hentet hjem en andreplass i tindeløpet opp Årbostadtinden med et sterkt motbakkeløp.