Det var etter Harstad ILs billotteri at Fossheim vant.

- Jeg har kjøpt en del lodd, for jeg var med på å selge lodd for HIL. Søndag skulle jeg levere noen lodd jeg ikke hadde solgt, men tenkte i siste liten at jeg skulle støtte HIL. Derfor kjøpte jeg loddene jeg ikke hadde solgt, og jammen vant jeg ikke også, forteller Fossheim.

Hyggelig telefon

Vinneren ble trukket av politiet på Harstad politistasjon. Straks Fossheim hadde vunnet bilen, fikk han telefonen.

- Jeg var på jobb ute i Vesterålen og solgte varer. Da telefonen begynte å ringe sto jeg sammen med en kunde, og derfor tok jeg ikke telefonen. Da den samme personen ringte for fjerde gang måtte jeg nesten bare spørre kunden om jeg kunne svare telefonen, for jeg tenkte det måtte være noe viktig. Da ble jeg fortalt at jeg hadde vunnet billotteriet.

Fossheim brukte noen minutter på å samle seg etter han hadde fått beskjed om han hadde vunnet. Deretter gikk han inn til kunden igjen.

- Jeg gikk inn på kontoret og sa: «Vet du hva? Jeg vant en bil», og forklarte at jeg hadde vunnet billotteriet. «Nei, hva i all verden» hadde han sagt, og deretter gratulerte han meg. Det var en morsom opplevelse, men jeg kjente jeg var lit klam i hendene, og at jeg var ukonsentrert resten av arbeidsdagen, sier Fossheim.

Gave

Fossheim har nylig kjøpt en ny Volvo, og på grunn av jobben hans som selger for Orkla blir Hyundai Ioniq ifølge Fossheim litt for liten.

- Jeg skal få Biltrend til å selge bilen. Det blir noen penger etter hvert, og det er alltid deilig. Det ble en herlig sommergave, og jeg er storfornøyd med det. Jeg er ikke en person som bruker å vinne slike ting, og derfor ble dette ekstra artig, sier han.

Bilen ble gitt av Hyundai og Biltrend ved Jim Madsen.

- Det er ikke noe hemmelighet at dette er et rent tapsprosjekt, men det er på grunn at vi ønsker å støtte HIL at vi gjør dette. Når jeg hører at HIL har fått inn store summer på grunn av at vi har gitt dem denne bilen varmer det hjertet mitt, sier Madsen.

- Det er helt uvurderlig å få en slik gave det er klart, sier nestleder i HIL, Pål Mathisen.

- Av totalt 3000 lodd har vi solgt 1502 lodd. Vi skulle gjerne solgt 1000 til. Alt gikk ikke helt planlagt med tanke på det vi skulle få til, for det var noen arrangementer vi skulle kjøre hvor ikke alt klaffet, sier Mathisen.

Jim Madsen fra Biltrend hadde sammen med Hyundai gitt bilen til HILs billotteri som en gave. Foto: Theodor Karlsen
Tom Fossheim mener bilen ble en herlig sommergave. Foto: Theodor Karlsen
Grethe Antonsen Holm fra Harstad IL med vinnerloddene som ble trukket av en loddkalkulator på Harstad Politistasjon.