Det sier kvefjerdingen etter å ha vært en del av et meget sterkt startfelt under fredagens motbakkeløp, Transvulcanica Vertical fredag. Løpet er en del av den såkalte vertikalserien, og består av en serie av løp på kontinentet. Fellesnevneren for dem alle er at deltakerle bestiger over 1.000 høydemeter i løpet av sine løp.

- Løpet i nordspanske Zegana var en skikkelig kontrast til hva man er vante til fra treningsforholdene i Tromsø for tida. For her gikk løpet av stabelen i over 30 varmegrader. Det var utfordrende forhold, men også likt for alle løperne, beretter Aders om den svette opplevelsen oppover fjellene.

Med store deler av verdenseliten på startstreken sa Aders seg godt fornøyd med å bli nummer fem.

- Det er motiverende å være så nær verdenstoppen. Da får man forsterket lyst til å satse videre, sier Aders, og utdyper:

- Dette var et løp som hadde individuell start. Derfor var et også umulig å si noe om hvordan man lå an underveis. Derfor var det litt surt å se at det kun ble 20 sekunder opp til tredjeplassen. Likevel er jeg tilfreds med gjennomføringen, sier Aders.

Nå er neste mål for kvæfjerdingen VM i Ultraterreng i Italia. Terrengløpet arrangeres 10. juni.

- Et spennende løp, hvor jeg er litt usikker på hvor jeg står hen. Grunnet sen vår har det blitt få muligheter til trening i skog og mark, sier Aders.