Denne helgen ble strongman-konkurransen Nord-Norges sterkeste mann arrangert i Tromsø. Deltakerne skulle blant annet løfte biler, snøskutere og firehjulinger.

Forsvarte tittelen

Etter en hard konkurranse kunne Tommy Horne fra Harstad tittelere seg som Nord-Norges sterkeste mann, akkurat som han gjorde i fjor.

– Det smakte mye bedre å vinne i år enn i fjor. Det var mye jevnere mellom første- og fjerdeplassen i år, og det var mye mer spennende. Da smaker det ekstra godt å vinne, sier Horne.

Vinneren vant med 16 poeng foran nestemann.

– Det er relativt mye, men i forhold til tidligere år så er det jevnere. Da blir det også artigere for alle andre, sier Horne som vant i fjor med 26 poeng.

– Krever sin mann å vinne

I tillegg til å være Nord-Norges sterkeste mann, sto Horne også bak hele arrangementet.

– Å være arrangør og vinne krever sin mann. Det er mye jobb, rigging og stress, også skal man delta i tillegg. For min del er det derfor helt konge å vinne.

– Dette er litt mer enn bare en hobby for meg.

Vil ha kvinneklasse

I alt deltok ni menn i kampen om å bli Nord-Norges sterkeste mann. Til neste år satser Horne på at de får en egen kvinneklasse.

– Vi håper at enda flere deltar og at vi ikke minst får en kvinneklasse. Det hadde vært en bragd i seg selv. Det var mange kvinner innom i år, og vi har allerede startet planleggingen til neste år, sier Horne.

– Hvordan vil du si nivået er i Nord-Norge?

– I år har det tatt seg opp. Det er kortere avstand mellom deltakerne og ungguttene står på, noe det står respekt av.

Harstadværinger kapret alle tre pallplassene. Trygve Lund kom på andreplass og Geir Erling Henriksen på tredje.